ΣΠΑΡΤΗ. Επίσκεψη στον ΕΦΚΑ Μισθωτών Σπάρτης πραγματοποίησε την Παρασκευή, 26 Ιουνίου, ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Αραχωβίτης, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τη Διευθύντρια, την Προϊσταμένη και το προσωπικό του οργανισμού, τόσο για το φόρτο και τις συνθήκες εργασίας, όσο και για την εξέλιξη των υποθέσεων που χειρίζονται.

Ο βουλευτής πληροφορήθηκε ότι στο κατάστημα έχουν μεταφερθεί 1.450 υποθέσεις παροχών του πρώην ΟΓΑ, χωρίς αντίστοιχη στελέχωση με προσωπικό, και μάλιστα με εντολή να διευθετηθούν εντός τριμήνου.
Διαπίστωσε ότι πραγματικά οι υπάλληλοι, που λόγω και των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας του κορωνιού είναι λιγότεροι, αδυνατούν να ανταποκριθούν σε αυτό το επιπρόσθετο βάρος, πολύ δε περισσότερο όταν δεν έχουν λάβει καμία σχετική εκπαίδευση.
«Ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να συμπεράνει εύκολα ότι τα πράγματα βαίνουν από το κακό στο χειρότερο στις δομές του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, είτε είναι εργαζόμενος σε αυτές, είτε εξυπηρετούμενος πολίτης.
Εμείς κάναμε και θα κάνουμε το παν ώστε να στηρίξουμε την εργασία και τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους αγρότες και τους αυτοαπασχολούμενους, ώστε με εντιμότητα και με καθαρά χέρια να κρατήσουμε το σύστημα δημόσιας ασφάλισης αλληλέγγυο και ακμαίο»
υπογράμμισε ο κ. Αραχωβίτης.