ΠΑΤΡΑ. Υπεγράφη σήμερα Τετάρτη 24 Ιουνίου, μεταξύ του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων και του Πανεπιστημίου Πατρών Σύμβαση Υλοποίησης της Εφαρμογής SAVE – ΑΜΕΑ.

Πρόκειται για εφαρμογή, που υλοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα μέσω του Δήμου Πατρέων και του Πανεπιστημίου και μπορεί να λειτουργήσει πιλοτικά για υλοποίηση της σε όλη την χώρα και από άλλους Δήμους.

Μέσω της εφαρμογής αυτής δίνεται η δυνατότητα ανάδειξης της ακριβούς τοποθεσίας των ΑΜΕΑ συνδημοτών μας από Υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας όπως Πυροσβεστική Υπηρεσία, ΕΜΑΚ, ΕΚΑΒ, κ.λπ., σε περιπτώσεις έκτακτων αναγκών από φυσικά ή μη φαινόμενα, για τη διάσωση τους.

Στην εκδήλωση υπογραφής της σύμβασης, παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης Διονύσης Πλέσσας εκ μέρους του Δημάρχου Πατρέων, ο Πρόεδρος του ΚΟΔΗΠ Θόδωρος Τουλγαρίδης, ο δημοτικός υπάλληλος Γεράσιμος Φεσσιάν, ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Δημοσθένης Πολύζος, ο Αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων και Δικτύων Η/Υ, Σπύρος Δενάζης και ο Αρχιπύραρχος Νίκος Ρουμελιώτης Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας.