ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Ερώτηση προς την υπουργό Πολιτισμού κατέθεσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος σχετικά με την δημιουργία Σχολής Ξεναγών στην Πελοπόννησο. Συγκεκριμένα ο κ. Βελόπουλος υπογραμμίζει στην κ Μενδώνη ότι στην Καλαμάτα μπορεί να λειτουργήσει Σχολή Ξεναγών όπου ήδη λειτουργεί η Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών ΤΟΥ Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Η ερώτηση έχει ως εξής:

«Την ίδρυση Σχολής Ξεναγών ζητούν οι κάτοικοι στην περιφέρεια Πελοποννήσου»

Κυρία και κύριε Υπουργοί,
Όπως μας ενημερώνουν κάτοικοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου, την ίδρυση και λειτουργία Σχολής Ξεναγών στην ως άνω Περιφέρεια ζητούν, τόσο οι ίδιοι, όσο και οι αρμόδιες Αρχές. Η τοπική Περιφερειακή Αρχή και οι κάτοικοι, θεωρούν ότι, η ίδρυση της ως άνω σχολής είναι ανάγκη επιτακτική, καθώς, στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, στην Καλαμάτα, λειτουργεί Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών, η οποία παρέχει κρίσιμα εφόδια για ξεναγούς υψηλού μορφωτικού επιπέδου, ενώ στο έδαφος της πόλης υπάρχουν σπουδαίοι αρχαιολογικοί χώροι, μνημεία της βυζαντινής περιόδου, καθώς και νεότερα μνημεία, που χαρακτηρίζονται για το ασύγκριτο φυσικό τους κάλλος. Σημειωτέο, δε ότι, η συγκεκριμένη Περιφέρεια εξαιρέθηκε από τον αρχικό σχετικό σχεδιασμό του αρμόδιου Υπουργείου.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,
Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:
1. Για ποιους λόγους δεν συμπεριελήφθη η Περιφέρεια Πελοποννήσου στον κυβερνητικό σχεδιασμό, προκειμένου για ίδρυση εντός των ορίων της, σχολής ξεναγών, αφού η περιοχή της Πελοποννήσου διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία, που είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για την άρτια λειτουργία μιας τέτοιας σχολής;
2. Υπάρχει πιθανότητα αναθεώρησης του ως άνω σχεδιασμού, έτσι ώστε να συμπεριληφθεί σε αυτόν και η Περιφέρεια Πελοποννήσου;»