ΜΑΝΗ. Το Κέντρο Υγείας Δυτικής Μάνης αφορά η ερώτηση του Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας προς τον κ. Υπουργό Υγείας με θέμα «Προβλήματα του Κέντρου Υγείας Αγίου Νικολάου, στο Δήμο Δυτικής Μάνης».

Ο Κ. Βελόπουλος σημειώνει στον υπουργό ότι «όπως ενημερώνουν κάτοικοι της άνω περιοχής, αλλά και σύμφωνα με σχετικό έγγραφο των ιατρών του, σοβαρά προβλήματα παρεμποδίζουν την εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Αγίου Νικολάου. Συγκεκριμένα, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είναι μικρότερο, σε σχέση με τις ανάγκες της περιοχής. Εκτός λειτουργίας βρίσκονται επί σειρά ετών το ακτινολογικό και μικροβιολογικό τμήμα. Το περιφερειακό ιατρείο της Πλάτσας Μεσσηνίας βρίσκεται και αυτό εκτός λειτουργίας, ενώ και τα λοιπά ιατρεία της περιοχής παρουσιάζουν προβλήματα σε υποδομές και υλικό. Το ασθενοφόρο είναι παλαιό και έχει τεθεί προς απόσυρση, ενώ υπάρχει μια οδηγός με αποτέλεσμα να καθίσταται πολλές φορές αδύνατο να καλυφθούν επαρκώς οι βάρδιες ανά μήνα».

Ερωτάται λοιπόν ο Υπουργός αν θα προβεί αφενός, στην άμεση επαρκή στελέχωση με ιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό αναγκαίο προσωπικό του Κέντρου Υγείας Αγίου Νικολάου, στο Δήμο Δυτικής Μάνης και αφετέρου, στην αγορά ασθενοφόρου για τις ανάγκες των κατοίκων της άνω περιοχής;