ΛΑΚΩΝΙΑ. Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κ. Κικίλια κατέθεσε η βουλευτής του ΜέΡΑ25 Φωτεινή Μπακαδήμα σχετικά με ελλείψεις και προβλήματα στο Νοσοκομείο Σπάρτης.

Η βουλευτής αναφερόμενη σε καταγγελίες πολιτών σημειώνει ότι εντοπίζονται ελλείψεις σε φάρμακα και ασθενοφόρα στο νοσοκομείο Σπάρτης.
«Η συγκεκριμένη καταγγελία αφορά στην καθυστέρηση μεταφοράς στο σπίτι του, 12 χλμ εκτός Σπάρτης, ηλικιωμένου που πήρε εξιτήριο αλλά δυστυχώς δεν υπήρχε ασθενοφόρο να τον μεταφέρει. Έτσι ο ηλικιωμένος παρέμεινε για ώρες στο νοσοκομείο, αναμένοντας να βρεθεί ασθενοφόρο, χωρίς να υπάρχει στις λίστες, με αποτέλεσμα να μην προβλέπεται φαγητό και φάρμακα για εκείνον.
Να θυμίσουμε πως το συγκεκριμένο νοσοκομείο που εξυπηρετεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού στο νομό Λακωνίας, έχει μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ το νέο Νοσοκομείο Σπάρτης προβλέπεται να ολοκληρωθεί το 2025 με δωρεά από το Κοινωφελές Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος Νοσοκομείο Σπάρτης».

Η βουλευτής κατόπιν όλων των παραπάνω και με δεδομένα την κενή θέση διοικητή και την παραίτηση του κ. Νίκου Καλογεράκου, διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας του νοσοκομείου, που εκτελούσε χρέη διοικητή, ρωτά τον υπουργό:

«1. Είναι ενήμερος για αυτή την καταγγελία και αν ναι, τι άμεσες ενέργειες θα κάνει ώστε να μην επαναληφθεί ανάλογη ταλαιπωρία;
2. Πόσα ασθενοφόρα υπάρχουν στο νοσοκομείο Σπάρτης; Επαρκούν για τον πληθυσμό που εξυπηρετεί το νοσοκομείο;
3. Υπάρχει πρόβλεψη για τη φροντίδα ασθενών που, μολονότι έχουν πάρει εξιτήριο, από υπαιτιότητα του νοσοκομείου, δεν μπορούν να μεταβούν σπίτι τους; Αν ναι, ποια είναι αυτή; Αν όχι, τι μέτρα πρέπει να ληφθούν ώστε να τους παρέχονται φάρμακα όσο βρίσκονται στο νοσοκομείο, σε αναμονή μεταφοράς;
4. Ποιες οι προβλεπόμενες θέσεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και πόσες παραμένουν κενές;
5. Ποιες ειδικότητες δεν υπάρχουν καθόλου στο νοσοκομείο Σπάρτης και πώς εξυπηρετείται ο κόσμος σε περίπτωση που δεν υπάρχει γιατρός στο νοσοκομείο;
6. Για ποιο λόγο παραιτήθηκε ο κος Καλογεράκος;
7. Για ποιο λόγο καθυστερεί ο διορισμός διοικητή στο συγκεκριμένο νοσοκομείο;»