ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Από το σύνολο των 3.256 κρουσμάτων, 716 (22.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 1822 (56.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Όπως αποτυπώνεται στον χάρτη επίπτωσης επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοιού στις «κόκκινες» περιοχές συγκαταλέγονται η Ξάνθη, η Αργολίδα, η Λάρισα, η Κοζάνη κι η Καστοριά. Αμέσως μετά ακολουθούν οι περιοχές του Έβρου, Δράμας , Εύβοιας, Ηλείας, Αχαΐας, Κορινθίας κι η Αττική. Ενώ περιοχές με την λιγότερη και ελάχιστη επίπτωση θεωρούνται οι νομοί Λακωνίας, Σερρών, Φθιώτιδας, η Κρήτη και το Βορειανατολικό Αιγαίο, αντίστοιχα.

Ειδικότερα στους 5 Νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό, παραμένει διακόσιοι ένας (201) και αναλυτικότερα:

  • ΠΕ Αργολίδας: έξι (6) + εκατόν εξήντα δύο (162) δομής φιλοξενίας στο Δήμο Ερμιονίδας
  • ΠΕ Αρκαδίας: τρία (3)
  • ΠΕ Κορινθίας: δεκαέξι (16)
  • ΠΕ Λακωνίας: ένα (1)
  • ΠΕ Μεσσηνίας: δεκατρία (13)

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι εκατόν εννέα άνδρες (109) και ενενήντα δύο γυναίκες (92).

Εκ των αναφερόμενων κρουσμάτων εννέα (9) έχουν λάβει εξιτήριο μετά από νοσηλεία και δεκαεπτά νοσηλεύονται έως σήμερα σε δημόσια νοσοκομεία. Τρεις εκ των νοσηλευόμενων εξήλθαν από τη ΜΕΘ. Τα υπόλοιπα κρούσματα είναι προς το παρόν υπό παρακολούθηση (ανάλογα με την ημερομηνία έκθεσης) λαμβάνοντας συγκεκριμένες οδηγίες.

Δύο συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους.