ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Τον Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο επισκέφτηκε την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020, ο Πρόεδρος του οργανισμού «Special Olympics Hellas», Πρέσβυς ε.τ. Διονύσιος Κοδέλλας, συνοδευόμενος από υπεύθυνους τομέων του οργανισμού, στο πλαίσιο της ανάπτυξης προγραμμάτων για την επόμενη τριετία. Σημειώνεται ότι στον σχεδιασμό εντάσσεται η Πελοπόννησος και ειδικότερα η Καλαμάτα, με προγραμματισμό για διεξαγωγή αγώνων το 2021.

Σε δήλωσή του ο κ. Βασιλόπουλος ανέφερε: «Εκ μέρους του Δήμου Καλαμάτας καλωσορίζω την οικογένεια των Special Olympics Hellas. Είναι αυτονόητη η στήριξη μας σε προσπάθειες και πρωτοβουλίες που αφορούν άτομα με νοητική αναπηρία. Ως Δήμος έχουμε αποδείξει ότι καταβάλουμε προσπάθειες στο μέτρο των δυνατοτήτων μας να στεκόμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες στο σύνολο της κοινότητας.

Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε την πρόταση των Special Olympics, που περιλαμβάνει την Καλαμάτα στις πόλεις - στόχους, όπου θα αναπτυχθεί ένα τριετές περιφερειακό αναπτυξιακό πρόγραμμα. Από την πλευρά μας, συζητώντας με την οικογένεια των Special Olympics και σε συνεργασία με εκπροσώπους φορέων ειδικής αγωγής, προπονητές κι όλες τις αρμόδιες αρχές, ελπίζουμε στην επιτυχή υλοποίηση ενός τοπικού προγράμματος των Special Olympics στην Καλαμάτα. Να σημειώσω συμπληρωματικά, ότι πέρυσι τα παιδιά μας, αθλητές των Special Olympics του Ιππικού Ομίλου Καλαμάτας, πέτυχαν σπουδαίες επιδόσεις σε αγώνες που συμμετείχαν».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ανεπτύχθη η φιλοσοφία και παρουσιάστηκαν τα προγράμματα των Special Olympics Hellas από τον Πρόεδρο Διονύσιο Κοδέλλα και στελέχη του οργανισμού.

Το Τοπικό Πρόγραμμα εντάσσεται στο ευρύτερο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα των Special Olympics Hellas που έχει ως στόχο την ανάπτυξή τους σε 21 πόλεις της χώρας μας με Δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.