ΠΑΤΡΑ. Δύο σημαντικές για την πόλη μας δομές, τις Δομές Αστέγων, έχει ξεκινήσει και λειτουργεί ο Δήμος Πατρέων και ο Κοινωνικός Οργανισμός, που αποτελούν ένα σημαντικό επίτευγμα για την κοινωνική πολιτική του Δήμου μας.

Το Ανοικτό Κέντρο Ημέρας και το Υπνωτήριο είναι δύο νέες δομές που απευθύνονται σε άστεγους συμπολίτες μας καθώς και σε άτομα που ζουν σε συνθήκες αστεγίας και στερούνται οικονομικών πόρων για εξασφάλιση χώρου διαμονής. Ειδικότερα οι Δομές απευθύνονται σε άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους εξωτερικούς ή μερικώς στεγασμένους, σε ακατάλληλη ή επισφαλή κατοικία, σε κατοικίες χωρίς τις βασικές ανάγκες επιβίωσης (νερό ρεύμα κλπ) και οι τις περισσότερες φορές δεν έχουν οικογενειακό ή άλλο υποστηρικτικό πλαίσιο, προκειμένου να υποστηριχθούν στην προσπάθεια επανένταξής τους ώστε να εξασφαλίσουν την μακροχρόνια στέγασή τους αλλά και πιθανή επαγγελματική ένταξη .

Ήδη από την έναρξή τους (τέλος Δεκέμβρη 2019), έως σήμερα, έχουν "φιλοξενήσει" περιστασιακά ή και σε πιο σταθερή βάση περισσότερα από 70 άτομα και στοχεύουν να υποστηρίξουν όλους τους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν πρόβλημα προσωρινής ή και μόνιμης στέγασης.
Παρέχουν μια σειρά από υπηρεσίες όπως:

• Ημερήσια παραμονή σε ασφαλή και κατάλληλα θερμαινόμενο/κλιματιζόμενο χώρο