ΕΛΛΑΔΑ. Ένα μοναδικό αφιέρωμα στη ζωή και την καριέρα της Μαρίας Σάκκαρη δημοσίευσε το Eurosport στην Τουρκία. Εκτός από την πορεία της από μικρή ηλικία έως το Νο20 στον κόσμο υπάρχει και συνέντευξη της Ελληνίδας τενίστριας κυρίως για θέματα που δεν έχουν σχέση με το άθλημα της, το τένις.
Γράφουν τα καλύτερα και κάνουν αναφορές στο ταλέντο της αλλά και στην παρουσία της στα Grand Slam.

Ο μπακλαβάς και ο καφές...

Η Μαρία Σάκκαρη ρωτήθηκε πόσες φορές έχει και ποια πράγματα της αρέσουν στην γειτονική χώρα και απαντά ότι της αρέσει ο μπακλαβάς. «Μου αρέσει πολύ ο μπακλαβάς. Ένα από τα πρώτα πράγματα που κάνω όταν πάω στην Τουρκία είναι να φάω μπακλαβά. Το παγωτό σας είναι πολύ ωραίο. Αλλά και ο καφές είναι ίδιος τόσο για εμάς όσο και για εμάς. Προτιμώ τον ελληνικό», είπε η Ελληνίδα τενίστρια.

Ο αρχαίος πολιτισμός και ο Κρεγκ!

Θα "αποκαλύψει" ότι της αρέσει να διαβάζει βιβλία και κυρίως όσα έχουν σχέση με τον αρχαίο πολιτισμό ενώ θα ερωτηθεί και για την αγαπημένη της ταινία: «Είναι δύσκολο να επιλέξω. Μου αρέσουν όμως οι ταινίες που έπαιξε ο Ντάνιελ Κρεγκ. Είναι ο αγαπημένος μου ηθοποιός. Είναι σίγουρα το Νο1».

Αγαπημένο Netflix

«Το La casa de papel είναι το αγαπημένο μου. Τελείωσα τον τελευταίο κύκλο την περασμένη εβδομάδα και ήταν τέλειο», σημειώνει η τενίστρια και συνεχίζει: «Μου άρεσε πολύ και το The Last Dance. Το πάθος του Τζόρνταν για το παιχνίδι. Η στάση του Πίπεν. Είναι ένα σεμινάριο».

Ο Στέφανος και ο Γιάννης

Την ρωτούν για τον αθλητισμό στην Ελλάδα και μιλάει για τον Τσιτσιπά και τον Αντετοκούνμπο: «Έχουμε τον Γιάννη, τον Στέφανο και άλλους ταλαντούχους αθλητές σε διάφορα αθλήματα. Κερδίουμε μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες, κερδίζουμε τρόπαια σε τουρνουά. Νομίζω ότι είναι προνόμιο να έχουμε πολλά σημαντικά ονόματα σ' όλα τα αθλήματα».

Η Σάκκαρη είχε γνωριστεί στις ΗΠΑ με τον Αντετοκούνμπο και μιλάει ειδικά γι' αυτόν: «Είναι ένα τέρας στους αγώνες. Είναι κυρίραχος, γρήγορος και δυνατός. Ειλικρινά όμως εάν τον γνωρίσει κανείς έξω από το γήπεδο θα καταλάβει πόσο ήρεμος και ήσυχος είναι. Είναι ταπεινός και τον ενδιαφέρει η γνώμη όλων».

Μιλώντας για τένις

Η Μαρία μίλησε για την καραντίνα τονίζοντας πως ήταν μια δύσκολη περίοδο που ήθελε να "καθαρίσει" το μυαλό της και να κάνει focus στο μέλλον. Στο αφιέρωμα υπάρχουν φωτογραφίες από την παιδική της ηλικία και μιλάει για το ξεκίνημα της.

«Είχα πολύ ενέργεια από μικρή. Η οικογένεια μου ήθελε να βγάλω αυτή την ενέργεια στον αθλητισμό. Όταν ήμουν 5-6 ετών, η αδελφή μου έπαιζε τένις. Τότε έπιασα τη ρακέτα και έριξα το μπαλάκι στον τοίχο. Ενθουσιάστηκα από αυτό. Στην αρχή έπαιζα μόνο για διασκέδαση. Όταν η οικογένεια μου είδε ότι αφιέρωνα το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας στο τένις αποφασίσαμε να το κάνω επάγγελμα. Ήμουν παθιασμένη, πειθαρχημένη και για να είμαι και ειλικρινής ήμουν ταλαντούχα. Όλα αυτά ενώθηκαν και έφτιαξα καριέρα στο τένις», σημειώνει η Ελληνίδα.

Υπάρχει εκτενής αναφορά στην μητέρα της Αγγελική Κανελλοπούλου που υπήρξε σπουδαία παίκτρια και η Μαρία τονίζει πως στην αρχή δεν ήθελε να ασχοληθεί η κόρη της με το τένις ενώ αναφέρει πως την έχει δει και την βλέπει μέσα από κασέτες και το YouTube.