ΠΑΤΡΑ. Οι προβολές της ενότητας του Δημοτικού Κινηματογράφου που διοργανώνει για 5η συνεχή χρονιά ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων ξεκινούν την Τρίτη 16 Ιουνίου στις 9.30 το βράδυ στο αίθριο του παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, με την προβολή της ταινίας «Μερίδιο Αγγέλων» του Κεν Λόουτς. Μία Γαλλο - Βρετανική έγχρωμη παραγωγή του 2012, διάρκειας 106,’ η οποία θα επαναπροβληθεί την Πέμπτη 18 Ιουνίου στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου στο Ρίον.

Πρωταγωνιστούν οι Πολ Μπράνιγκαν, Τζον Χένσο, Γκάρι Μέιτλαντ, Τζασμίν

Ρίγκινς, Γουίλιαμ Ρουέν και Ρότζερ Αλαμ.

Πρόκειται για μία κωμωδία μέσα από την οποία περνούν ξεχωριστά μηνύματα, καθώς ο ήρωας της ταινίας, ο Ρόμπι, περιμένει σε λίγες ήμερες να έρθει στον κόσμο το παιδί του, αλλά αναγκάζεται να κάνει 300 ώρες κοινωνικής εργασίας εξ αιτίας ενός σοβαρού ξυλοδαρμού.

Παγιδευμένος σε μια βίαιη συμπεριφορά που τον έχει οδηγήσει στο παρελθόν στη φυλακή, βρίσκεται αντιμέτωπος με τη Σκοτσέζικη εκδοχή μιας βεντέτας. Ο πατέρας του αντιπάλου του, καυγάδιζε με τον πατέρα του, ο Ρόμπι καυγαδίζει με τον ίδιο. «Κι ο γιος μας θα καυγαδίζει με τον γιο του;» τον ρωτά η κοπέλα του, με τον Ρόμπι να ορκίζεται στη ζωή του νεογέννητου Λουκ, να μην πειράξει ποτέ κανέναν άλλο.

Στόχος και των φετινών προβολών, οι οποίες γίνονται με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων για την αποφυγή μετάδοσης του covid-19, είναι να δοθεί η ευκαιρία στο κοινό να παρακολουθήσει δωρεάν, ταινίες παγκόσμιου κινηματογράφου, πολλές από τις οποίες είναι α’ προβολής.

Οι προβολές θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή . Οι χώροι που θα χρησιμοποιηθούν είναι το αίθριο του παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, το Κάστρο και προαύλια σχολείων στις συνοικίες της Πάτρας.