ΜΕΣΣΗΝΙΑ. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΕΜΕΣ (Costa Navarino) Στέφανος Θεοδωρίδης μιλά στο Fortune για το restart της εταιρείας σε συνέχεια της άρσης των περιοριστικών μέτρων σε διεθνείς μεταφορές και καταλύματα, για την επένδυση σε αυστηρά πρότυπα υγιεινής και εξειδικευμένο προσωπικό αλλά και για τις δυσκολίες της πανδημίας που προμηνύουν μέτρια έσοδα φέτος και ανάκαμψη σε 2-3 χρόνια.

H Costa Navarino, ένας διεθνής τουριστικός προορισμός υψηλών προδιαγραφών στην Ελλάδα και ειδικότερα στη Μεσσηνία, ετοιμάζεται για την επανεκκίνηση της δραστηριότητάς του, υπό αυστηρά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στις υποδομές των ξενοδοχείων The Westin Resort Costa Navarino και The Romanos, a Luxury Collection Resort.

Ανοίγει για το κοινό στο τέλος της εβδομάδας, 19 Ιουνίου και υπόσχεται νέες εμπειρίες αλλά και υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, όπως αναφέρει στο Fortune ο Στέφανος Θεοδωρίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΕΜΕΣ.

Αναφορικά με την έκβαση της σεζόν για την ΤΕΜΕΣ αλλά και για την επόμενη μέρα στην ξενοδοχειακή αγορά συνολικά, τονίζει ότι στόχος για τη φετινή χρονιά είναι οι επισκέπτες του συγκροτήματος να απολαύσουν ξένοιαστες διακοπές και να είναι ασφαλείς, όπως και οι συνεργάτες της εταιρείας.

Δεν παραβλέπει ωστόσο τις δυσκολίες. “Εμπορικά, η χρονιά θα είναι δύσκολη, με μέτρια αποτελέσματα στα έσοδα. Θα χρειαστούν 2-3 χρόνια για να επανέλθουμε εκεί που ήμασταν το 2019 κι αυτό βέβαια θα εξαρτηθεί από τις πτήσεις των αεροπορικών εταιρειών, από το πόσο σύντομα θα αρθούν οι περιορισμοί διεθνώς, από την εξέλιξη της πανδημίας, καθώς και από το πόσο σύντομα θα βρεθεί η θεραπεία και το εμβόλιο για την καταπολέμηση του ιού”, προσθέτει χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρίδης.

Μέχρι τότε όμως απαιτείται επαγρύπνηση. “Η υγεία και ασφάλεια των επισκεπτών και των συνεργατών μας, είναι η απόλυτη προτεραιότητά μας. Για το λόγο αυτό, έχουμε λάβει ενισχυμένα μέτρα, πέραν των πρωτοκόλλων που απαιτούνται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ) και από τις Ελληνικές Αρχές”, αναφέρει σχετικά ο κ. Θεοδωρίδης, δίνοντας το στίγμα σε μια κρίσιμη συγκυρία που επανεκκινεί η τουριστική αγορά με την επόμενη φάση “ξεκλειδώματος” σε αερομεταφορές και εποχιακά καταλύματα.