ΠΑΤΡΑ. «Η Κυβέρνηση και το αντίστοιχο υπουργείο ανέστειλαν την τρίμηνη παράταση των εγκεκριμένων αιτήσεων για χορήγηση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, που εφάρμοσαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού». Αυτό αναφέρει ο δήμος Πατρέων σε ανακοίνωση και σημειώνει ότι «αποτέλεσμα αυτής της απόφασης είναι η αναστάτωση, η αγωνία και ο συνωστισμός των δικαιούχων, στις αντίστοιχες δημοτικές μας δομές, προκειμένου να ανανεώσουν, να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους άμεσα, ώστε να μην χάσουν το επίδομα για κάποιο χρονικό διάστημα».

Ο Κοινωνικός Οργανισμός και γενικότερα ο Δήμος Πατρέων, προσπαθούν να αντιμετωπίσουν αυτό το αυξημένο κύμα αιτήσεων, την πολύ αυξημένη ζήτηση, παρόλη την έλλειψη προσωπικού. Αυξάνουν τις δομές, όπου μπορούν να απευθύνονται οι συμπολίτες μας, για να κλείσουν τηλεφωνικά ραντεβού και να καταχωρήσουν τις αιτήσεις τους. (Τα τηλεφωνικά ραντεβού εξασφαλίζουν τη σειρά προτεραιότητας). Επισημαίνεται ότι, τα παραπάνω αφορούν στους συμπολίτες μας, που για διάφορους λόγους, δεν είναι σε θέση να καταχωρήσουν από μόνοι τους ηλεκτρονικά τις αντίστοιχες αιτήσεις.

Με στόχο, λοιπόν, την διευκόλυνση υποβολής των αιτήσεων για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης ο Δήμος Πατρέων και ο Κοινωνικός Οργανισμός ενημερώνουν τους δικαιούχους ότι οι αιτήσεις γίνονται στα εξής σημεία:

ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ:

Τηλ.: 2614409970. Μόνο με τηλεφωνικό ραντεβού.


ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ:

Ισχύει και για νέες αιτήσεις με αριθμό προτεραιότητας. Τηλ.: 2610454232. Ν.Ε.Ο. Πατρών Αθηνών 15

Ο Δήμος σημειώνει ακόμα: «Είναι γεγονός ότι, η Κυβέρνηση με την αναστολή της παράτασης των επιδομάτων ΚΕΑ στους δικαιούχους, τους προκαλεί ανασφάλεια και πανικό, γιατί λόγω της έλλειψης μόνιμου προσωπικού και της ανάλογης χρηματοδότησης, είναι πιθανό πολλοί από αυτούς να μην προλάβουν να εξυπηρετηθούν εντός του μήνα και να χάσουν μέρος του επιδόματός τους.
Γι’ αυτό, ως Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων ζητάμε από την κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία, να δοθεί εκ νέου παράταση στην υποβολή των αιτήσεων και των επιδομάτων, ώστε να μη χαθεί κανένα επίδομα από τους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας. Να επιτρέψουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και ανάλογη κρατική χρηματοδότηση».