ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Ε­πί­σκε­ψη στη Το­πι­κή Κοι­νό­τη­τα Θου­ρί­ας πραγ­μα­το­ποί­η­σε η ε­πι­κε­φα­λής του συν­δυα­σμού «ΚΑΛΑΜΑΤΑ ξε­κι­νά­με» Μα­ρί­α Οι­κο­νο­μά­κου συ­νο­δευ­ό­με­νη α­πό το δη­μο­τι­κό σύμ­βου­λο Λε­ω­νί­δα Λιά­ππα όπου εί­χε συ­νάν­τη­ση με τον πρό­ε­δρο της Κοι­νό­τη­τας Κων­σταν­τί­νο Κυ­ρι­α­κό­που­λο.

Ο κ. Κυ­ρι­ακό­που­λος ε­νη­μέ­ρω­σε α­να­λυ­τι­κά την κα Οι­κο­νο­μά­κου για τα προ­βλή­μα­τα της Θου­ρί­ας και συγκεκριμένα: την πα­ρα­βα­τι­κό­τη­τα που έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, το ρέ­μα των Α­γί­ων Θε­ο­δώ­ρων από το οποίο φαίνεται να απειλείται η περιοχή καθώς ένα τμήμα του, έχει κλείσει από φερτά υλικά, το γή­πε­δο της Θου­ρί­ας, τους σκου­πι­δό­το­πους, την κοι­νο­τι­κή και α­γρο­τι­κή ο­δο­ποι­ί­α που βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση, την α­ξι­ο­ποί­η­ση του πα­λαι­ού Γυ­μνα­σί­ου Θου­ρί­ας, τη δι­ά­νοι­ξη δα­σι­κών δρό­μων, καθώς και για το αίτημα για κα­τα­σκευ­ή στον ΑΣΟ, α­θλη­τι­κών εγ­κα­τα­στά­σε­ων .

Στη συνέχεια με­τέ­βη­σαν επιτόπου και εί­δαν α­πό κον­τά τα δι­α­χρο­νι­κά προ­βλή­μα­τα που δυ­σκο­λεύ­ουν την κα­θη­με­ρι­νό­τη­τα των δη­μο­τών της Θου­ρί­ας.

Η κα Οι­κο­νο­μά­κου σε δή­λω­σή της με­τά την συ­νάν­τη­ση τό­νι­σε: «Σή­με­ρα ο συν­δυα­σμός «ΚΑΛΑΜΑΤΑ ξε­κι­νά­με», ξε­κι­νά α­πό την Θου­ρί­α, σει­ρά ε­πι­σκέ­ψε­ων που θα έ­χει με ό­λους τους προ­έ­δρους των Δη­μο­τι­κών Κοι­νο­τή­των. Κα­τα­γρά­φου­με σε συ­νερ­γα­σί­α με τους προ­έ­δρους ό­λα τα με­γά­λα προ­βλή­μα­τα που αν­τι­με­τω­πί­ζουν οι μό­νι­μοι κά­τοι­κοι και θα προ­σπα­θή­σου­με να τα φέ­ρου­με στην ε­πι­φά­νεια για την ε­πί­λυ­σή τους. Ο συν­δυα­σμός μας άλ­λω­στε γι’ αυ­τό δη­μι­ουρ­γή­θη­κε, για να εί­ναι πάν­τα δί­πλα στα κα­θη­με­ρι­νά προ­βλή­μα­τα των δη­μο­τών μας.

Ό­σον α­φο­ρά στην ση­με­ρι­νή μου ε­πί­σκε­ψη στην Θου­ρί­α, έ­χω να δη­λώ­σω, ό­τι θα προ­σπα­θή­σω να α­να­δεί­ξω ε­γώ και οι συ­νερ­γά­τες μου τα προ­βλή­μα­τα στα ο­ποί­α έ­γι­να α­πο­δέ­κτης. Άλ­λω­στε με­ρι­κά α­πό αυ­τά τα έ­χου­με φέ­ρει ή­δη στο δη­μο­τι­κό συμ­βού­λιο με τη μορ­φή ε­ρω­τή­σε­ων, ό­πως το γή­πε­δο που έχει μετατραπεί σε βοσκότοπο καθώς και την α­ξι­ο­ποί­η­ση του εμ­βλη­μα­τι­κού κτι­ρί­ου του πα­λαι­ού Γυ­μνα­σί­ου της Θου­ρί­ας, το ο­ποί­ο αυ­τή τη στιγ­μή εί­ναι υ­πό κα­τάρ­ρευ­ση».