ΣΠΑΡΤΗ. Πλατεία Νέου Κόσμου, στη Σπάρτη. Ο Δήμος έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια Παιδική Χαρά καλών προδιαγραφών. Η καθαριότητα σε σχέση με την πόλη σε καλό επίπεδο. Τα παιδιά στην γειτονιά πολλά…

Όμως…

Εδώ και κάποιες μέρες έχει εγκατασταθεί μέσα στην Παιδική Χαρά ένας 50χρονος άνδρας, γνωστός με το όνομά του «Σπύρος». Έχει τοποθετήσει κουβέρτες, πάγκο, καρέκλες και διάφορα χαρτόκουτα. Κοιμάται στον συγκεκριμένο χώρο. Όμως δεν αρκείται σε αυτό που ίσως να μπορούσε να ανεχθεί κάποιος, - και πάλι για λίγες ημέρες. Ο άνδρας εξυπηρετεί όλες τις ανάγκες του... σε δημόσια θέα, κάνοντας χρήση των δένδρων, των παρτεριών και τελικά της κοινόχρηστης βρύσης από την οποία πίνουν νερό και τα παιδιά της γειτονιάς. Μπροστά από την Παιδική Χαρά έχει εγκαταστήσει ένα τεράστιο πάγκο με μικροπράγματα που μάλλον πουλά όταν βρίσκεται εκεί.

Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν πλέον φθάσει στο απροχώρητο. Η δημόσια υγεία απειλείται. Στην Παιδική Χαρά τα παιδιά διστάζουν να παίξουν. Συχνά οι σκηνές που βλέπουν, μικροί και μεγάλοι, είναι αυστηρώς ακατάλληλες.

Μαθαίνουμε ότι τόσο η Ελληνική Αστυνομία όσο και η Δημοτική έχουν προβεί σε αυστηρές συστάσεις. Ακόμα και συγγενείς του άνδρα επιχείρησαν να τον απομακρύνουν αλλά μάταια.

Όπως λένε οι κάτοικοι ο 50χρονος έχει σπίτι στην περιοχή αλλά αυτή την περίοδο προτιμά αυτή την διαβίωση που στον ίδιο μπορεί να προσφέρει, ενδεχομένως, κάτι αλλά στην κοινωνία δημιουργεί προβλήματα και μάλιστα αμείλικτα.

Δυστυχώς οι αρχές είναι υποχρεωμένες άμεσα να εφαρμόσουν τον Νόμο και στην περίπτωση του συγκεκριμένου συμπολίτη, όποια αντίληψη και όποιο πρόβλημα και αν έχει.

Η κατάσταση είναι δραματική. Τα παράπονα πόλλά.