ΣΠΑΡΤΗ. Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας με αφορμή όσα διαδίδονται για περιπτώσεις κρουσμάτων covid-19 στο Νοσοκομείο της Σπάρτης. Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του notospress.gr στο Νοσοκομείο της Σπάρτης καθημερινά εντοπίζονται εισαγωγές ασθενών, σε κάθε κλινική και τμήμα που χρήζουν διερεύνησης. Αυτά τα περιστατικά θεωρούνται, βάσει πρωτοκόλλου, ύποπτα για κορωνοϊό και όχι βέβαια κρούσματα επιβεβαιωμένα. Άλλωστε όταν υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα αυτό άμεσα ανακοινώνεται από τις αρμόδιες αρχές. Στη Λακωνία από την αρχή της Πανδημίας μέχρι και σήμερα 10 Ιουνίου 2020 δεν έχει υπάρξει κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα, πλην ενός (εισαγόμενου) που αφορούσε πολίτη του Πειραιά ο οποίος βρέθηκε για δύο μόνο ημέρες στην Μάνη πριν την απαγόρευση κυκλοφορίας, απ΄ όπου και κατάγεται.

Όσα λοιπόν διαδίδονται για περιστατικά στο Νοσοκομείο της Σπάρτης αφορούν προφανώς σε ασθενείς που ελέγχονται είτε γιατί έχουν πυρετό είτε κάποια άλλη ένδειξη και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να θεωρηθούν κρούσματα, αν κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιωθεί προηγουμένως και αρμοδίως από test. Μάλιστα σύμφωνα με τις πληροφορίες του notospress.gr τα ύποπτα περιστατικά για κρούσμα covid-19 είναι αρκετά και σε καθημερινή βάση, αλλά επιβεβαιωμένο κανένα, γεγονός που αποτελεί ένδειξη ότι οι έλεγχοι σε κάθε επίπεδο αποδίδουν.

Με ψυχραιμία λοιπόν και προσωπική και κοινωνική ευθύνη πρέπει να αντιμετωπίζουμε και να διαχειριζόμαστε τις πληροφορίες και τις φήμες για τέτοια ζητήματα.

Η κορωνοϊός είναι πάντα προ των πυλών και ανεξάρτητα από την εξοικείωση μας, την απαξίωση του και την υποτροπή του ή όχι αποτελεί απειλή - στο βαθμό που του αναλογεί - που υπαγορεύει την εγρήγορση σε κάθε επίπεδο.