ΠΑΤΡΑ. Εισρόφηση από αναγωγή γαστρικού περιεχομένου και καθολική εγκεφαλική νέκρωση έδειξε το πόρισμα της νεκροψίας - νεκροτομής για την 27χρονη Δώρα, επισημαίνει στο thebest,.gr η ιατροδικαστής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών Αγγελική Τσιόλα, η οποία και τη διενήργησε. Πρόσθεσε δε ότι είναι εν αναμονή των αποτελεσμάτων των εργαστηριακών ελέγχων (ιστολογικών, τοξικολογικών εξετάσεων).

Μαζί της ήταν και ο τεχνικός σύμβουλος που έχει διορίσει η δικηγόρος της οικογένειας της 27χρονης. Όπως τονίζει η κ. Τσιόλα συμφωνούμε με τον τεχνικό σύμβουλο ως προς τα ευρήματα και την αιτία θανάτου".

Για την υπόθεση έχει ήδη διαταχθεί κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση από τον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας. Η εντολή για την προκαταρκτική εξέταση δόθηκε έπειτα από την καταγγελία του συζύγου της 27χρονης, σύμφωνα με τον οποίο η γυναίκα ήταν απολύτως υγιής. Ο τοκετός ήταν προγραμματισμένος για τις 19 Μαΐου με καισαρική τομή.

Μία ημέρα νωρίτερα, η 27χρονη πήγε στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε προεγχειρητικό έλεγχο και σε τεστ για τον κορωνοϊό, που ήταν τελικά και η μοναδική εξέταση που της έγινε, σύμφωνα με τον σύζυγό της, επειδή είχε συσπάσεις. Τελικά, η καισαρική τομή έγινε εκείνη την ημέρα και ήρθε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι, όμως λίγο μετά τη γέννα η 27χρονη εισήχθη στη μονάδα εντατικής θεραπείας. Δυστυχώς όμως, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, η νεαρή γυναίκα έφυγε από τη ζωή.