ΛΑΚΩΝΙΑ. Τι μπορεί να συνέβη και αυτές οι ξακουστές, ανά τον κόσμο παραλίες της Λακωνίας, δεν άξιζαν να αναρτήσουν την Γαλάζια Σημαία; Γιατί παραλίες που φαίνονται ότι μπορείς «να τις πιείς στο ποτήρι» δεν έχουν αυτή την Πιστοποίηση καθαρότητας και οργάνωσης;
Η παραλία του Σίμου στην Ελαφόνησο, η Παραλία του Μαυροβουνίου στο Γύθειο και η ακτή στο Λιμένι της Μάνης δεν μπορούν να ισχυριστούν ότι είναι διακκειρμένες, πιστοποιημένες και κατάλληλες. Γιατί; Τι φταίει; Ποιος φταίει; Τι συμβαίνει; Οι Δήμαρχοι να πρέπει να εξηγήσουν. Ανεξάρτητα από το αν αυτές οι παραλίες και ακτές αποτελούν σταθερή επιλογή των λουομένων, αρκετοί εκ των οποίων τις λατρεύουν, θα πρέπει να γίνει γνωστό γιατί βγήκαν εκτός ανταγωνισμού.
Είναι θέμα καθαρότητας των υδάτων;
Είναι θέμα οργάνωσης της λειτουργίας τους;
Είναι θέμα των υποδομών που θέτει ως προϋπόθεση η Αρχή που απονέμει τις Γαλάζιες Σημαίες;
Οι εποχές άλλαξαν. Οι επιχειρηματίες και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται και επενδύουν κοντά και γύρω από τις παραλίες πρέπει να έχουν τεκμήρια για την αξία του προορισμού που εκπροσωπούν. Ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος, ειδικά φέτος και η εσωστρέφεια ή η αδιαφορία ισούνται με διαχειριστική αυτοχειρία!