ΕΛΛΑΔΑ. Αν μπορούμε να εντοπίσουμε ένα αρνητικό στον ερχομό του καλοκαιριού τότε αδιαμφισβήτητα αυτό επάξια θα ήταν τα χειμερινά ρούχα και κατ’ επέκταση το κατέβασμα των καλοκαιρινών. Πέραν του ότι σου τρώνε μια ολόκληρη μέρα (μπορεί και παραπάνω) η διαδικασία τους είναι κάτι παραπάνω από ψυχοφθόρα.

Αρχικά ξεχώρισε τα πράγματα που πρέπει να φυλάξεις στο πάνω μέρος της ντουλάπας. Τα λεπτά μπουφάν, οι βαμβακερές ζακέτες, τα λεπτά πουκάμισα και τα περισσότερα αθλητικά είδη φοριούνται όλο το χρόνο.

Πριν φυλάξεις τα ρούχα σου, πρέπει πρώτα να τα καθαρίσεις. Μερικά, πλένονται εύκολα στο πλυντήριο αλλά μερικά θα πρέπει να τα πλύνεις στο χέρι. Ειδικά, τα μάλλινα θέλουν μεγάλη φροντίδα τόσο στο πλύσιμο όσο και στο άπλωμα όπως τα πουλόβερ, για παράδειγμα, που πρέπει να στεγνώνουν απλωμένα πάνω στην απλώστρα και όχι κρεμασμένα για να μην κρεμάσουν. Τα κουστούμια, τις καμπαρντίνες, τα παλτό και τα δερμάτινα είδη, θα πρέπει να τα στείλεις στο καθαριστήριο.

Εκτός από τα ρούχα, θα πρέπει να ασχοληθείς και με τα αξεσουάρ όπως τις χοντρές, μάλλινες κάλτσες, τα σκουφιά, τα κασκόλ, τα γάντια αλλά και τις χειμωνιάτικες πιζάμες. Όλα αυτά τα είδη, μπορείς να τα φυλάξεις σε ένα ειδικό, υφασμάτινο κουτί για να τα βρεις πιο εύκολα όταν θα τα χρειαστείς.

Τα πουκάμισα, θα τα φυλάξεις κρεμασμένα σε ξύλινες κρεμάστρες μέσα σε ειδικές τσάντες ρούχων. Το ίδιο και τα κουστούμια, τα παλτό και τα υπόλοιπα πανωφόρια ενώ τα πουλόβερ θα τα διπλώσεις και θα τα βάλεις σε κουτιά φύλαξης. Στο ίδιο κουτί μπορείς να βάλεις και τα μάλλινα παντελόνια, τα τζιν που δεν φοράς το καλοκαίρι και τα μακρυμάνικα T-shirt.

Τέλος, θα πρέπει να θυμάσαι ότι ανάμεσα στα ρούχα θα πρέπει να βάλεις λεβάντες και άλλα φυσικά αντισκωρικά για να τα προστατέψεις. Γενικά, τα ρούχα δε πρέπει να στριμώχνονται οπότε αν η ντουλάπα σου είναι μικρή, αποθήκευσε τα ρούχα στην αποθήκη ή στο πατάρι. Όποιο μέρος και αν διαλέξεις, φρόντισε να μην έχει υγρασία και να αερίζεται.

Βάλε μουσική, φώναξε μια φίλη για βοήθεια και φρόντισε να διαλέξεις μια άκρως ηλιόλουστη μέρα. Φτιάξε καφέ και δε θα καταλάβεις για πότε θα έχεις κάνει την πιο βαρετή δουλειά του σπιτιού!