ΛΑΚΩΝΙΑ. Με παρέμβασή του το ΜέΡΑ25 Λακωνίας και ο Τομέας Αθλητισμού του κόμματος παρεμβαίνουν στο θέμα της λειτουργίας των Γυμναστηρίων, καλώνυας τον υπουργό Αυγενάκη να επιτρέψει την επαναλειτουργία τους.

«Κοντεύουμε να κλείσουμε τρεις μήνες από την ημέρα που η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει τα γυμναστήρια, επαναλειτουργεί το σύνολο της οικονομικής δραστηριότητας αλλά τα γυμναστήρια παραμένουν κλειστά και οι 42.000 εργαζόμενοι σε αυτά αβέβαιοι για το τι μέλλει γενέσθαι.
Πριν από λίγες μέρες ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης σε τηλεοπτική εκπομπή ανέφερε ότι συνομιλεί με μεγάλα γυμναστήρια τα οποία δεν θέλουν να ανοίξουν. Τι συμβαίνει κύριε Αυγενάκη; Γνωρίζετε εσείς με ποιους συνομιλεί ο κ. Γεωργιάδης και τι γνώμη έχετε για αυτό; Κρύβεται κάτι πίσω αυτή τη συμπεριφορά που δεν γνωρίζουμε;
Οι μεγάλες αλυσίδες γυμναστηρίων, αυτές που συνομιλεί ο Υπουργός Ανάπτυξης, έχουν προεισπράξει τις συνδρομές ολόκληρου του έτους, δεν λειτουργούν για να παρέχουν τις υπηρεσίες για τις οποίες έχουν πληρωθεί, ενώ αντίθετα τα μικρότερα γυμναστήρια, όντας κλειστά την περίοδο που παραδοσιακά πραγματοποιούσαν το μεγαλύτερο κύκλο εργασιών τους, θα αντιμετωπίσουν προβλήματα βιωσιμότητας και πολλοί εργαζόμενοι θα βρεθούν στο δρόμο.

Με τις σχολές χορού ανοικτές, τα κλειστά δημοτικά γυμναστήρια και κολυμβητήρια ανοικτά, γεννιέται εύλογα το ερώτημα γιατί τα γυμναστήρια παραμένουν κλειστά;
Σε σημερινή της τοποθέτηση, στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, η αντιπρόεδρος της Βουλής κα. Σακοράφα Σοφία, είπε ότι η φυσική δραστηριότητα αποτελεί αναγκαίο συστατικό της ισόρροπης ανάπτυξης της προσωπικότητας, και όχι μόνο επειδή λειτουργεί εκτονωτικά.

Κύριε Αυγενάκη, η άθληση είναι αναπόσπαστο κομμάτι της σωστής σωματικής ανάπτυξης και ψυχικής ισορροπίας του ανθρώπου, ιδιαίτερα τη χρονική περίοδο που διανύουμε, μην τη στερείτε από τους πολίτες της χώρας ως να είναι πολυτέλεια, ανοίξτε τα γυμναστήρια τώρα!»