Αυξητική η τάση για κρατήσεις στις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος με τα ποσοστά να φτάνουν έως και το 90%

ΕΛΛΑΔΑ. Η επανεκκίνηση της τουριστικής σεζόν με το άνοιγμα των ξενοδοχείων δωδεκάμηνης λειτουργίας, την Δευτέρα 1 Ιουνίου, δεν έτυχε ιδιαίτερα θετικής ανταπόκρισης από τον κλάδο. Τα περισσότερα ξενοδοχεία στην επικράτεια δεν έχουν ανοίξει, τα δε υγειονομικά πρωτόκολλα από τα αρμόδια υπουργεία εστάλησαν μόλις το περασμένο Σάββατο, δηλαδή, δύο ημέρες πριν την εξαγγελθείσα ημερομηνία επαναλειτουργίας τους. Και ενώ ξενοδόχοι, επιχειρηματίες τουριστικών καταλυμάτων και ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων και ιδιοκτήτες κάμπινγκ είναι «χαμένοι» στην ΚΥΑ για τα «Ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου», οι ιδιοκτήτες ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης τύπου Airbnb, καταγράφουν αύξηση στις κρατήσεις τους, όχι μόνο για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος αλλά και για τους υπόλοιπους μήνες της σεζόν.

«Οι πληρότητες για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος φτάνουν το 80%-90%» αναφέρει στο ethnos.gr ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαχειριστών Ακινήτων (ΠΑ.ΣΥ.Δ.Α.) Ανδρέας Χίου. Δημοφιλέστεροι προορισμοί, όπως εξηγεί, είναι «η Αττική, η Πελοπόννησος κυρίως τα παράλια και κατεβαίνοντας νότια μέχρι την Αρεόπολη, η Χαλκιδική η οποία όπως φαίνεται φέτος θα «σπάσει» ρεκόρ, η Εύβοια και η Λευκάδα, καθώς και άλλες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας». Ο κ. Χίου προσθέτει ότι τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται αυξητική τάση για κρατήσεις, «και για Αύγουστο, αλλά και για Σεπτέμβριο και – για πρώτη φορά – και για Οκτώβριο, παρατείνοντας τη σεζόν».