Ο Πούτιν θαυμάζει και σέβεται την Σπάρτη και θέλει να την επισκεφθεί!03-06-2020 07:33   

ΣΠΑΡΤΗ. Σήμερα το απόγευμα ο Δήμαρχος Σπάρτης έλαβε απάντηση σε επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Ρωσίας κ Βλαντιμίρι Πούτιν. Η επιστολή του δημάρχου Σπάρτης αφορούσε αναφορά του Ρώσου προέδρου στην Σπάρτη χωρίς ιστορική ακκρίβεια.
Στην απάντηση που έλαβε ο δήμαρχος γίνεται λόγος για διαστρέβλωση της αναφοράς του κ Πούτιν από ελληνικά ΜΜΕ.

Ο δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας σε ανάρτησή στο facebook αναφέρει:
«Πριν δυό ώρες με πήρε ο αξιότιμος Πρέσβυς της Ρωσίας, μεταφέροντας την απάντηση του Προέδρου Πούτιν στην Επιστολή που του είχα στείλει στις 29/04/20!
Η απάντηση, περιληπτικά, έχει ως εξής:
1. Κάποιες αναφορές του στην αρχαία Σπάρτη διαστρεβλώθηκαν! Ο Πρόεδρος Πούτιν τρέφει μεγάλο θαυμασμό και σέβεται τη Σπάρτη. Θα μας στείλει και το ακριβές κείμενο των τότε δηλώσεών του (δεν το ζητήσαμε εμείς φυσικά)!

2. Ναι θα ήθελε να μας επισκεφθεί! [Αυτό φυσικά είναι θέμα του Υπουργείου Εξωτερικών να καθορίσει το πως και το πότε]

3. Και ο Ρώσος πρέσβυς θα ήθελε να μας επισκεφθεί το ταχύτερο!

Η επιστολή

«Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,
Σε συνέχεια της συνομιλίας σας με την Α.Ε. τον Πρέσβη της Ρωσίας στην Ελλάδα κ. Αντρέι Μασλόβ νωρίτερα σήμερα έχω την τιμή να σας αποστείλω το πλήρες κείμενο του αποσπάσματος με την αναφορά στην Αρχαία Σπάρτη από την ομιλία της Α.Ε. του Προέδρου της Ρωσίας κ. Βλαντίμιρ Πούτιν στις 28 Απριλίου.

Όπως σας μετέφερε και ο Πρέσβης, η ανοιχτή επιστολή σας προς την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Ρωσίας κ. Βλαντίμιρ Πούτιν διαβιβάστηκε άμεσα από την Πρεσβεία στη Μόσχα και, κατόπιν σχετικής εντολής, ο Πρέσβης σήμερα σας εξέφρασε εκ μέρους της Α.Ε. του Προέδρου της Ρωσίας την ευγνωμοσύνη για την πρόσκληση του Δήμου Σπάρτης να επισκεφτεί την πόλη σας.

Ως προς τα λόγια της Α.Ε. του Προέδρου της Ρωσίας, δυστυχώς διαστρεβλώθηκαν από τα ελληνικά ΜΜΕ.

Όπως θα δείτε στο συνημμένο αρχείο, αλλά και στο δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων Sputnik (https://sputniknews.gr/…/202005127289872-ti-eipe-o-poutin-…/ ) η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Ρωσίας είπε τα εξής: ...»

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ