ΚΑΤΑΚΟΛΟ. «Τα μηνύματα είναι αρνητικά για το λιμάνι του Κατακόλου. Μέχρι στιγμής έχουμε 110 ακυρώσεις κρουαζιερόπλοιων και μιλάμε για απώλεια 300.000 επισκεπτών» τόνισε ο δήμαρχος Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος.
Αβέβαιο προβλέπεται το μέλλον της κρουαζιέρας στο λιμάνι του Κατακόλου, που τα τελευταία χρόνια αποτελεί ένα από τα κορυφαία λιμάνια - προορισμούς στην Ελλάδα και συγκαταλέγεται στην 5η θέση αφίξεων κρουαζιερόπλοιων στη χώρα. Πηγές εκτιμούν πως η σεζόν του 2020 έχει χαθεί και η σταδιακή επιστροφή των κρουαζιερόπλοιων δεν αναμένεται να γίνει, πριν από την άνοιξη του 2021, που σημαίνει ότι μαζί με την πτώση της κρουαζιέρας, θα υπάρξει πτώση στον τζίρο σε μια σειρά επαγγελμάτων, που είχαν συναφή σχέση με την κρουαζιέρα.
«Συνεχίζονται οι ακυρώσεις και αυτό σημαίνει καταστροφή δεκάδων επιχειρήσεων στο λιμάνι, αλλά ισοδυναμεί με κατακόρυφη πτώση εισοδήματος σε επιχειρήσεις του β’ κύκλου, όσον αφορά τον τουρισμό. Για αυτή την απώλεια, που είναι δεδομένη και θα συνεχιστεί για Ιούλιο και Αύγουστο, αυτά είναι τα μηνύματα, έχουμε 6 εκατομμύρια συνολική απώλεια στην ευρύτερη οικονομία». Οι ακυρώσεις είναι έως το τέλος Ιουλίου, τον Αύγουστο δεν ξέρουν τι θα γίνει, ενώ σαφές χρονοδιάγραμμα δεν έχει δώσει καμία εταιρεία. Η δημοτική αρχή δεν είναι αρνητική στην πρόταση της Ένωσης Εφοπλιστών για αγκυροβόλιο κρουαζιερόπλοιων στο Κατάκολο και θα προσφέρουν έσοδα, τόσο στο Ταμείο, αλλά και στην τοπική αγορά, αφού στα πλοία θα βρίσκονται σχεδόν 250 άτομα προσωπικό, ενώ ο Δήμος Πύργου έχει εφοδιαστεί και με rapid test ανίχνευσης του κορονoϊού, που μπορούν να προσφερθούν στους τουρίστες και στο προσωπικό των πλοίων.
Η κατάσταση δεν είναι καλύτερη στα ξενοδοχεία και στην εστίαση.

Πηγή: stokokkino.gr