«Να γίνουν οι “Μύλοι” το σύγχρονο μουσείο της Καλαμάτας»

Ερώτηση Βελόπουλου στη Βουλή02-06-2020 08:06   

ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Με ερώτησή του προς τους Υπουργούς Πολιτισμού κι Εσωτερικών ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος αναδεικνύει το θέμα της αξιοποίησης των «Μύλων» στην Καλαμάτα και την μετατροπή τους σε Μουσείο της πόλης μέσα από σχετικά Προγράμματα.

Στην ερώτηση ο κ Βελόπουλος αναφέρει:

« Όπως μας ενημερώνουν κάτοικοι της Καλαμάτας, το κτήριο των Μύλων στην πόλη τους, είναι ένα επιβλητικό κατασκεύασμα και το πρώτο οικοδόμημα, που βλέπει κανείς από το κατάστρωμα ενός πλοίου, όταν εισέρχεται στο λιμάνι της πόλης. Η δημοτική αρχή της πόλης επιθυμεί την αξιοποίηση του ως άνω κτηρίου, ώστε να φιλοξενήσει το εν λόγω κτήριο το σύγχρονο μουσείο της Καλαμάτας και να γίνει πόλος έλξης τουριστών. Σημειωτέο ότι, το ως άνω κτήριο ανήκει σε ιδιώτη και όχι στο Δήμο, οπότε, αυτός είναι και ο λόγος που αποκλείστηκε το εν λόγω από το προηγούμενο πρόγραμμα «Φιλόδημος I», του Υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο δημιουργήθηκε μεταξύ άλλων και για την αποκατάσταση και αξιοποίηση εμβληματικών κτηρίων εντός της γεωγραφικής δικαιοδοσίας των δήμων.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Προτίθεσθε να διευθετήσετε τα όποια εμπόδια και να δρομολογήσετε τις απαραίτητες διαδικασίες, προκειμένου να ενταχθεί το ως άνω κτίσμα σε μελλοντικό σχετικό πρόγραμμα κτηριακής ανακαίνισης;»

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ