ΗΛΕΙΑ. Τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν με τις εξοντωτικά χαμηλές τιμές στην πατάτα ως αποτέλεσμα των αθρόων εισαγωγών από τρίτες χώρες και την κομπίνα της «ελληνοποίησης» μεγάλου όγκου εισαγόμενης πατάτας, έθεσε Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας στη συνάντηση που είχε με τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Β. Γιαννόπουλο, παράλληλα με τα υπόλοιπα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίοι αγρότες της περιοχής, τα οποία επιδεινώθηκαν λόγω της πανδημίας.

Επίσης, έθεσε «το πρόβλημα της καρπόπτωσης στην ελιά και στα εσπεριδοειδή εξαιτίας του διήμερου καύσωνα με θερμοκρασίες που έφταναν 41 βαθμούς Κελσίου».

Ακόμη, έθεσε την «απαράδεκτη κατάσταση με τη χρόνια καχεξία και ξήρανση της σταφίδας και τη χρόνια κοροϊδία εκ μέρους όλων των κυβερνήσεων που αγνοούν το πρόβλημα από το 2017», καθώς και «το έντονο πρόβλημα που συναντούν οι κτηνοτρόφοι με τα μέτρα-κοροϊδία που πήρε η κυβέρνηση», όπου «αντί να τους ενισχύσει οικονομικά για την απώλεια του εισοδήματός τους από την πανδημία τους κόβει χρήματα σε σχέση με πέρσι».

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας έθεσε, επίσης, μία σειρά γενικότερα ζητήματα όπως η απώλεια του εισοδήματος των αγροτών, οι αβάστακτες ασφαλιστικές εισφορές σε ΟΓΑ και τα παράλογα ασφάλιστρα του ΕΛΓΑ, το συνταξιοδοτικό των αγροτών κ.ά., ενώ επανέλαβε τη θέση για κατώτερες εγγυημένες τιμές που είναι πάγιο αίτημα του κινήματος.

«Για όλα αυτά τα προβλήματα η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας έχει τοποθετηθεί αναλυτικά όλο το προηγούμενο διάστημα και έχει αναπτύξει πολύμορφη δράση σε κοινό βηματισμό με τους μικρομεσαίους αγρότες σε όλη την Ελλάδα μέσα από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων», σημειώνει σε ανακοίνωση, προσθέτοντας:

«Τα προβλήματα των μικρομεσαίων αγροτών δεν μπορούν να περιμένουν, τα σοβαρά προβλήματα που έχουν εμφανιστεί σε μια σειρά καλλιέργειες του νομού μας, αλλά και η χειροτέρευση της οικονομικής κατάστασης των μικρομεσαίων αγροτών που παίρνει τεράστιες διαστάσεις μετά και την πανδημία του COVID-19 καθιστά επιτακτική ανάγκη τη συζήτηση με τον αγροτικό κόσμο, την οργάνωση και τον αγώνα για τα δικαιώματά μας.

Καλούμε όλους τους Αγροτικούς Συλλόγους να συνεδριάσουν άμεσα στις επόμενες ημέρες με θέμα τα προβλήματα αυτά και με σκοπό την οργάνωση της δράσης μας. Κανένας αγρότης να μη μείνει θεατής στο έργο της φτωχοποίησής του, του ξεκληρίσματος και της αφαίμαξής του για λογαριασμό των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων της αγροτικής παραγωγής και όχι μόνο. Να μη δεχτεί τα όσα φέρνει η αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ που υλοποιεί κατά γράμμα την Κοινή Αγροτική Πολιτική όπως έκανε και η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Πηγή: gargalianoionline.gr