ΣΠΑΡΤΗ. Το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης αποτέλεσε το θέμα στη σύσκεψη εργασίας στο Διοικητήριο της Π.Ε. Λακωνίας εν όψει της υπογραφής σύμβασης για τη μελέτη του Μουσείου, η οποία εκτιμάται ότι θα γίνει μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα. Οπως τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θ. Βερούτης, στη διάρκεια της σύσκεψης «επιβεβαιώθηκε η καλή διάθεση συνεργασίας όλων των πλευρών, για την επίτευξη του κοινού στόχου, που είναι να αποκτήσει η Σπάρτη ένα Αρχαιολογικό Μουσείο αντάξιο της ένδοξης ιστορίας της».

Συμμετείχαν η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας Ευαγγελία Πάντου, οι προϊστάμενοι της Διεύθυνσης Υπηρεσιών Δόμησης του Δήμου Σπάρτης Δημήτρης Λιακάκος και της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων της Π.Ε. Λακωνίας Παναγιώτης Παναγάκης, η μελετητική ομάδα που κέρδισε τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό και στελέχη των υπηρεσιών οι οποίες εμπλέκονται στην διαδικασία υλοποίησης και εφαρμογής της μελέτης του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης.

Δείτε τι είχε δηλώσει στο notospress.gr η πρώην αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Ντία Τζανετέα την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων, 18 Μαίου.