ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΔΕΣΦΑ προχωρά στην ανάθεση κατασκευής του έργου κατασκευής σταθμού φόρτωσης βυτιοφόρων Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου επί της Ρεβυθούσας, το οποίο έχει προϋπολογισμό 6,5 εκατ. ευρώ και είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία 2014-2020.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του Διαχειριστή ο σταθμός φόρτωσης θα είναι έτοιμος περί τα τέλη του 2021, οπότε θα υπάρχει η δυνατότητα να επεκταθεί η χρήση του φυσικού αερίου σε βιομηχανικές και αστικές περιοχές που δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή δίκτυο μεταφοράς φυσικού αερίου.

Ας σημειωθεί ότι η ΔΕΔΑ αλλά και οι άλλες εταιρείες διανομής αερίου, έχουν περιλάβει στα προγράμματα ανάπτυξής τους την έλευση αερίου, μεταφερόμενου με φορτηγά, σε διάφορες περιοχές της επικράτειας όπου το κόστος κατασκευής αγωγού είναι απαγορευτικό.

Τέτοιες περιοχές είναι η Περιφέρεια Ηπείρου, αλλά και πολλές περιοχές της Πελοποννήσου (Πάτρα, Καλαμάτα, Σπάρτη κ.λπ.).

Η κατασκευή και λειτουργία του σταθμού φόρτωσης φορτηγών ανήκει στην κατηγορία των έργων εγκατάστασης υγροποιημένου φυσικού αερίου μικρής κλίμακας (small scale LNG) ύψους 40,5 εκατ. ευρώ, που προβλέπονται στο 10ετές πρόγραμμα ανάπτυξης του ΔΕΣΦΑ το οποίο εγκρίθηκε πρόσφατα από τη ΡΑΕ. Σε αυτή την κατηγορία εντάσσεται και η κατασκευή νέου προβλήτα υγροποιημένου φυσικού αερίου μικρής κλίμακας στη Ρεβυθούσα ύψους 34 εκατ. ευρώ.