Παρέμβαση του Περιφερειάρχη Νίκα για την απομάκρυνση της δομής προσφύγων απο το Κρανίδι30-05-2020 07:37   

ΚΡΑΝΙΔΙ. Να φύγει η δομή φιλοξενίας από την περιοχή άμεσα ζητούν οι κάτοικοι, οι οποίοι ζουν με τον τρόμο της υγειονομικής και τουριστικής καταστροφής. Παρέμβαση έκανε και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας προς όλους τους αρμόδιους και τον υπουργό Μετανάστευσης, για απομάκρυνση της δομής προσφύγων και μεταναστών από το Κρανίδι, την ώρα που οι κάτοικοι της Ερμιονίδας ζούν με τον τρόμο της υγειονομικής και τουριστικής καταστροφής.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου μίλησε  με τον δήμαρχο και ήταν απόλυτα σαφής . «Οικονομική καταστροφή για μια πολύ τουριστική περιοχή. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα καταστραφεί τουριστικά και οικονομικά» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Νίκας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμα και ο Περιφερειάρχης αναρωτιέται πως είναι δυνατόν να επιλέχθηκε η λειτουργία δομής μεταναστών μέσα στην καρδία μιας τόσο τουριστικής περιοχής.  «Εγω απορώ πως επιλέχθηκε μια περιοχή τόσο τουριστική όπως το Πόρτο Χέλι... Σήμερα να ελεγχθεί η δομή από τον αστυνομία» ανέφερε ο κ. Νίκας.

Άλλωστε οι εικόνες με τους μετανάστες και πρόσφυγες που υποτίθεται βρίκονται σε καραντίνα μετά την επιβεβαίωση 3 νέων κρουσμάτων, να ξεχύνονται ανεξέλεγκτα στους δρόμους , προκάλεσε τεράστια ανησυχία στους κατοίκους και τους επαγγελματίες.

Αστυνομικές δυνάμεις παρατάχθηκαν περιμετρικά του ξενοδοχείου εμποδίζοντας την έξοδο από τη δομή. Αυτό όμως δεν καθησυχάζει τους κατοίκους.

Ενα τουριστικό φιλέτο της χώρας δέχεται σοβαρό πλήγμα εξαιτίας ελλιπών χειρισμών. «Μακάρι να υπήρχε τρόπος να φύγει τώρα. Μακάρι. Αλλα πρέπει να εξαντληθεί κάθε προσπάθεια να φυγει τώρα. Αλλά αν δεν γίνεται πρέπει να ελεγχθεί το Galaxy», τόνισε ακόμα ο Περιφειάρχης Πελοποννήσου.

Μάλιστα, κάτοικοι καταγγέλλουν πως στην ανεξέλεγκτη πορεία των μεταναστών, έγινε και πλιάτσικο σε ένα ψιλικατζίδικο.
Στο φως, όμως, έρχονται και άλλες σοβαρές καταγγελίες για την καταλληλότητα του χώρου, πολύ δε περισσοτερο όταν φιλοξενεί επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊου , που θα πρέπει να ακολουθούν τους κανόνες που έχει συστήσει ο ΕΟΔΥ.

Ο Σύλλογος Φίλων Πορτοχελιού από τις 4 Μαίου με έγγραφό του προς το Λιμεναρχείο ζητεί να γίνει έλεγχος στο βιολογικό καθαρισμό του ξενοδοχείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες και διαμαρτυρίες περιοίκων, παρατηρείται ήδη έντονη αλλοίωσή των χαρακτηριστικών του βυθού (γλίτσα-πρασινίλα ) και τις βραδινές ώρες είναι αισθητή έντονη δυσοσμία από την παράπλευρη, χερσαία έκταση ( καλαμιές) του ξενοδοχείου, στον παλιό αιγιαλό. 

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ