«H κατάσταση έχει ξεφύγει και είναι εξαιρετικά κρίσιμη, ενώ ο κίνδυνος για την δημόσια υγεία είναι τεράστιος. Επιτέλους, εφαρμόστε τους Νόμους και προστατέψτε τους Έλληνες Πολίτες!»

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ. Ο Γιάννης Γεωργόπουλος, Δήμαρχος Ερμιονίδας, φαίνεται ότι θα είναι ο άνθρωπος που θα καταρρίψει το Success Story γύρω από την Πανδημία και την Καραντίνα στην Ελλάδα λόγω covid-19. Aυτή τη φορά ο Δήμαρχος καταγγέλλει παράβαση καθήκοντος της Αστυνομίας την ώρα που εκατοντάδες πρόσφυγες έσπαζαν την καραντίνα και διαδήλωναν, ενίοτε με βία, στο Κρανίδι. Ο Δήμαρχος ζητά εναγωνίως την προστασία των Ελλήνων πολιτών.

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος αναφέρει:
«Την 25η Μαϊου 2020, μετά από εγκληματική καθυστέρηση 5 ημερών και κατόπιν έντονων διαμαρτυριών της Δημοτικής Αρχής, έγινε από κλιμάκιο του Ε.Ο.Δ.Υ. τεστ για COVID-19 μόνο σε 125 από τους φιλοξενούμενους πρόσφυγες και μετανάστες στο κέντρο φιλοξενίας στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας», αφού οι υπόλοιποι 340 φιλοξενούμενοι δεν δέχτηκαν να εξεταστούν.
Τα αποτελέσματα βγήκαν την επόμενη μέρα και βρέθηκαν θετικά 3 δείγματα. Ως εκ τούτου, το ξενοδοχείο «Γαλαξίας» μπήκε από την 26η Μαϊου εκ νέου σε αυστηρή δεκαπενθήμερη καραντίνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψαν οι συναρμόδιοι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Μετανάστευσης & Ασύλου, η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Τεύχος Β’, Αρ. Φύλλου 2019, 26/05/2020).
Σύμφωνα με την εν λόγω Κοινή Υπουργική Απόφαση, η Ελληνική Αστυνομία ορίζεται ως αποκλειστικά υπεύθυνη για την τήρηση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας των φιλοξενούμενων προσφύγων και μεταναστών στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας».
Το μεσημέρι της Τετάρτης 27 Μαϊου 2020, όλοι οι φιλοξενούμενοι πρόσφυγες και μετανάστες βγήκαν ανενόχλητοι έξω από το ξενοδοχείο «Γαλαξίας» σπάζοντας την καραντίνα και περίπου διακόσιοι από αυτούς πραγματοποίησαν επί ώρες πορεία διαμαρτυρίας, φθάνοντας στην κεντρική Πλατεία του Κρανιδίου διανύοντας μια απόσταση περίπου 7 χιλιομέτρων με τα πόδια.
Η Ελληνική Αστυνομία, καθ’ ύλην αρμόδια για την τήρηση των μέτρων προστασίας, αντί να τους περιορίσει στο χώρο του ξενοδοχείου «Γαλαξίας», προτίμησε να τους συνοδεύσει μέχρι το Κρανίδι!
Τα πληρώματα πέντε περιπολικών της Ελληνικής Αστυνομίας αντί να εφαρμόσουν το Νόμο, παρακολουθούσαν αμέριμνα να συντελείται ένα έγκλημα κατά των κατοίκων και των επισκεπτών της Ερμιονίδας, κάτι το οποίο αποτελεί παράβαση καθήκοντος και άμεση συνέργεια σε παράβαση μέτρων για πρόληψη ασθενειών, σύμφωνα με το άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα.
Ήδη από τις προηγούμενες μέρες οι φιλοξενούμενοι πρόσφυγες και μετανάστες είχαν δείξει άγριες διαθέσεις αφού δεν δέχτηκαν να κάνουν τεστ οι περισσότεροι από αυτούς, ενώ το απόγευμα της 26ης Μαϊου έξω από το ξενοδοχείο «Γαλαξίας», επιτέθηκαν σε τηλεοπτικό συνεργείο του ΑΝΤ1 σπάζοντας το τρίποδο της κάμερας.
Γι’ αυτό, θα έπρεπε άμεσα η Ελληνική Αστυνομία να ενισχύσει με ικανό αριθμό ανδρών την φύλαξη του ξενοδοχείου, ώστε να μην φθάσουμε στα σημερινά απαράδεκτα γεγονότα, όπου πλήθος εξαγριωμένων προσφύγων και μεταναστών, δυνάμει φορέων του κορωνοϊού, να φθάνει μέχρι την κεντρική πλατεία του Κρανιδίου και να έρχεται σε λεκτικές αντιπαραθέσεις με τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της περιοχής.

Εκτός εάν πιστεύουν στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ότι θα πρέπει οι κάτοικοι της Ερμιονίδας να πάρουν το Νόμο στα χέρια τους.
Καλώ, λοιπόν, άμεσα τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας να πράξουν τα δέοντα και να εφαρμόσουν τον Νόμο του Ελληνικού Κράτους για αυστηρό περιορισμό της μετακίνησης των μεταναστών μόνο εντός του ξενοδοχείου «Γαλαξίας».
Επαναλαμβάνω για μια ακόμα φορά πως η κατάσταση έχει ξεφύγει και είναι εξαιρετικά κρίσιμη, ενώ ο κίνδυνος για την δημόσια υγεία είναι τεράστιος.
Επιτέλους, εφαρμόστε τους Νόμους και προστατέψτε τους Έλληνες Πολίτες!»

Φωτογραφία: STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ - Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ