ΛΑΚΩΝΙΑ. Ο Χρήστος Δημάκος καλλιεργεί στην Ελιά Λακωνίας Βερικοκιές, είναι από τους πρώτους παραγωγούς όπου έχει ξεκινήσει ήδη την συγκομιδή.

Για τον Νομό Λακωνίας αποτελεί μια πρωτοπόρα καλλιέργεια, λόγω του ότι η πιο συχνή και διαδεδομένη είναι η καλλιέργεια της Ελιάς και των Εσπεριδοειδών.

Η καλλιέργεια της βερικοκιάς δεν αποτελεί κάτι εύκολο, υπάρχουν αρκετές καλλιεργητικές φροντίδες που πρέπει να γίνονται

Η βερικοκιά είναι δένδρο που αναπτύσσεται καλά σε περιοχές με άνοιξη χωρίς παγετούς διότι ανθίζει νωρίς και πάντοτε υπάρχει ο φόβος καταστροφής των ανθέων της. Αντέχει στις χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα(-25) και θέλει αρκετά ζεστό καλοκαίρι για να παραχθούν υψηλής ποιότητας καρποί (>30). Χρειάζεται χαμηλές θερμοκρασίες για τη διακοπή του ληθάργου των οφθαλμών της

Οι βερικοκεώνες αρχίζουν να σχηματίζουν ανθοφόρους οφθαλμούς κατά τον 2ο ή 3ο χρόνο απ’ την φύτευση τους . Η βερικοκιά δημιουργεί ικανοποιητική καρποφορία απ’ τον 4ο-5ο χρόνο της ζωής της. Η παραγωγική ζωή του δένδρου υπολογίζεται σε 25-35 χρόνια.

Όπως λέει ο Χρήστος Δημάκος η καλλιέργεια σε θέλει 24 ώρες στο κτήμα. Οι ανάγκες σε νερό είναι μεγάλες και η φροντίδα τόση ώστε να απευθύνεται στις βερικοκιές του με μικρά ονόματα…

Δείτε περισσότερα και video εδώ