Γράφει ο Θάνος Ορφανός

Τα πλεονεκτήματα της πράσινης ανάπτυξης, τα εναλλακτικά κινήματα, οι στοχευμένες δράσεις των μη κυβερνητικών οργανώσεων, η αναβάθμιση του ρόλου της τοπικής αυτοδιοίκησης, η ενεργός συμμετοχή των νέων στα κοινά, αποτελούν τα δομικά συστατικά για την βελτίωση της ποιότητας ζωής μέσα από δημιουργικές δράσεις που οφείλουν να οδηγήσουν σε ένα δυνατό κοινωνικό και αναπτυξιακό πρότυπο του νομού μας, της ιδιαίτερης μας πατρίδας, της γενέτειρας μας.

Η στήριξη των μη προνομιούχων, η χειραφέτηση των λαϊκών στρωμάτων, η κοινωνική ανέλιξη, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η καταπολέμηση της φτώχειας, πρέπει να αποτελέσει το στοίχημα για μια στέρεη ανοικοδόμηση συμβάλλοντας στη διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής οικοδομώντας ένα υγιές παραγωγικό και κοινωνικό μοντέλο.

Εμείς οι Λάκωνες για να το πετύχουμε πρέπει να παλέψουμε για τη σύνδεση της γεωργίας με τη βιομηχανία, τη βιοτεχνία και το εμπόριο, καθώς και για την προώθηση των εξαγωγών μας.
Σκοπός αυτού του εγχειρήματος θα πρέπει να αποτελέσει από τη μια ο κοινωνικός μετασχηματισμός και από την άλλη η ισόρροπη ανάπτυξη για όλους.

Παράλληλα έχουμε να διαχειριστούμε το μοντέλο της πολυπολιτισμικής Κοινωνίας και να σταθούμε απέναντι στο ρατσισμό και την ξενοφοβία, αφομοιώνοντας τους πρόσφυγες και μετανάστες μέσα από το σεβασμό στη διαφορετικότητα, μεταλαμπαδεύοντας τους τις οικουμενικές αξίες του ελληνισμού.

Άλλωστε είναι στο DNA των Σπαρτιατών. Στην αρχαία Σπάρτη οι είλωτες είχαν περισσότερα προνόμια από τους δούλους στην αρχαία Αθήνα.

Θεωρώ πως για να επιτευχθεί η ισόρροπη ανάπτυξη και η ευημερία του λαού, χρειάζεται από τη μια πολιτική παιδεία και από την άλλη δράσεις για τον πολλαπλασιασμό του παραγόμενου πλούτου.
Γιατί μόνο τότε θα ξεπεράσουμε την ύφεση και τη λιτότητα.
Γιατί μόνο τότε θα κατακτήσουμε την ευτυχία.

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr