ΣΚΑΛΑ. Μετά από εισήγηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Ευρώτα με θέμα: «Να μην τοποθετηθούν κάμερες στα σχολεία του Δήμου Ευρώτα» το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίασή στις 25/5/20 ψήφισε κατά πλειοψηφία υπέρ της εισήγησης.

Παραθέτουμε το θέμα όπως τέθηκε προς ψήφιση και υπενθυμίζουμε ότι υπάρχει κοινό ψήφισμα κατά των καμερών και απο το 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο Σκάλας.

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΕΥΡΩΤΑ

Θέμα προς ψήφιση: Να μην τοποθετηθούν κάμερες στα σχολεία του Δήμου Ευρώτα

«Εν μέσω πανδημίας η κυβέρνηση ψήφισε τροπολογία για την τοποθέτηση καμερών στα σχολεία για τους μαθητές που εξακολουθούν να μένουν σπίτι και δεν παρακολουθούν διά ζώσης τα μαθήματα.

Παρότι είναι γνωστή στην κυβέρνηση και στο υπουργείο η καθολική αντίθεση τόσο των εκπαιδευτικών όσο και των γονιών και των μαθητών που εκφράστηκε όλο το προηγούμενο διάστημα με τις μαζικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα, η Υπουργός Παιδείας έστειλε στα σχολεία την Υπουργική Απόφαση και τις οδηγίες για την εφαρμογής της τροπολογίας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο δηλώνει ότι η συγκεκριμένη τροπολογία ανοίγει επικίνδυνους δρόμους και δεν έχει καμία σχέση με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Η ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος δεν πατάει σε κανένα παιδαγωγικό κριτήριο. Η εκπαιδευτική διαδικασία είναι μία σύνθετη υπόθεση που δεν είναι ούτε για ζωντανή αναμετάδοση, ούτε για παρακολούθηση από την οθόνη του υπολογιστή από οποιονδήποτε έχει πρόσβαση.

Παραβιάζει κατάφορα τα προσωπικά δεδομένα μαθητών και εκπαιδευτικών. Κυριολεκτικά αφήνει στο έλεος του κάθε καλοθελητή, εκπαιδευτικούς και ανήλικα παιδιά, καθώς δεν υπάρχει καμία δικλείδα ασφαλείας ότι το μάθημα δεν καταγράφεται, δεν μαγνητοσκοπείται.

Λαμβάνοντας υπόψην τα αρνητικά ψηφίσματα των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου και Λυκείου Σκάλας , συμμεριζόμμενοι τις ανησυχίες τους για το θέμα, καθώς και το ψήφισμα της ΕΛΜΕ Λακωνίας και της ΑΣΓΜΕ , σεβόμενοι την προσωπικότητα των εκπαιδευτικών μας και των ανήλικων μαθητών μας δηλώνουμε την αντίθεση μας στην ζωντανή αναμετάδοση της δια ζώσης διδασκαλίας απο τις τάξεις των σχολείων του Δήμου μας».