ΚΡΑΝΙΔΙ. «Το αγόρασαν το πρόβατο δεν το έκλεψαν» ισχυρίζονται και ξεσηκώνονται οι μετανάστες της Ερμιονίδας κατά δημοσιευμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι μετανάστες είχαν συζητήσει εδώ και μέρες με τον «Οργανισμό» για την πρόθεσή τους να γιορτάσουν το τέλος του Ραμαζανιού - του αντίστοιχου Πάσχα για τους μουσουλμάνους. Οι οδηγίες που τους είχαν δοθεί ήταν να αγοράσουν σφαγμένο αρνί και να μην τον σφάξουν οι ίδιοι, όμως τηρώντας τις παραδόσεις τους, παράκουσαν τις οδηγίες και αγόρασαν δύο ζωντανά αρνιά, κι όχι ένα όπως εμφανίζεται σε βίντεο, το οποία ένας ινδός τσοπάνος τους τα πούλησε και τους τα μετέφερε με αγροτικό ως την δομή και μπροστά στα μάτια των αστυνομικών που σταθμεύουν εκεί.
Οι ίδιοι οι μετανάστες δηλώνουν πρόθυμοι να οδηγήσουν την αστυνομία στο σπίτι αυτού που τους τα πούλησε.
Ήδη οι μετανάστες σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία, αν τους επιτραπεί, για τα όσο προσπαθούν κάποιοι να τους κατηγορήσουν και κατά των ΜΜΕ που τα αναπαραγάγουν.

Τα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν είναι:
Έγινε αγοραπωλησία;
Είναι νόμιμη;
Έχει παραστατικά;
Έχουν το δικαίωμα να τηρούν τις παραδόσεις τους βάζοντας σε κίνδυνο την δημόσια υγεία;
Τηρήθηκαν όσα προβλέπει η νομοθεσία για την αγοραπωλησία ζώων;
Τηρήθηκαν όσα προβλέπει η νομοθεσία για την σφαγή ζώων;
Τηρήθηκαν όσα προβλέπει η νομοθεσία για την νομή νωπού κρέατος;
Τηρήθηκαν όσα προβλέπει η νομοθεσία για την υγιεινή σε δομές;
Τηρήθηκαν όσα προβλέπει η νομοθεσία για την πρόληψη και ασφάλεια;

Προστατέυθηκε η υγεία, η νομιμότητα και η φήμη της περιοχής που τους φιλοξενεί;

Όταν σήμερα ο πολίτης που θέλει να αγοράσει 1 κιλό κρέας (γιατί τόσο μπορεί) είναι υποχρεωμένος να εισέλθει στο κρεοωπλείο με μέτρα, αποστάσεις και κανόνες, χωρίς να μπορεί να το προμηθευτεί από τον συγγενή που το εκτρέφει στο χωριό και το σφάζει νόμιμα, τότε δεν μπορεί αυτός που φιλοξενείται και είναι ήδη σε αυξημένη καραντίνα να προκαλεί, να απειλεί και να διαγράφει κράτος, νόμους και περιορισμούς.