ΕΡΜΙΟΝIΔΑ. Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στον Δήμο Ερμιονίδας όπου ένα αποκαλυπτικό video δείχνει την πλήρη ασυδοσία που επικρατεί στην δομή 500 περίπου προσφύγων και λαθρομεαναστών στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας»
Σκηνές απο την ζούγκλα της Σαχάρας...

Οι πολίτες της περιοχής αλλά και της Πελοποννήσου είναι πλέον αγανακτισμένοι από την αδράνεια της άλλοτε «δρακόντειας» Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Ωστόσο οι καταγγελίες ακόμα και του δήμαρχου της περιοχής δεν κινητοποίησαν την Πολιτεία.
Στο video μετανάστες από την δομή της Ερμιονίδας μετά την καραντίνα, άρχισαν τις ζωοκλοπές Έσερναν βίαια πρόβατο που έκλεψαν μέρα μεσημέρι από κτηνοτροφική μονάδα της περιοχής. Όχι μόνο κυκλοφορούν ελεύθερα ανάμεσα στον τοπικό πληθυσμό της Ερμιονίδας χωρίς μέτρα προφύλαξης και χωρίς να έχουν επανεξεταστεί για Covid-19, αλλά προβαίνουν ακόμα και σε κλοπές!
Χαρακτηριστικό είναι το ντοκουμέντο που μετέδωσε ο ΑΝΤ1 στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, το οποίο αποδεικνύει το πόσο εκτεταμένες αλλά και μη ελεγχόμενες μπορεί να είναι οι επαφές και οι κινήσεις των ανθρώπων που βρίσκονται στην δομή μεταναστών στο Πορτοχέλι, όπου έχει επιβεβαιωθεί και νέο κρούσμα κορωνοϊού, με την περίοδο καραντίνας να έχει παρέλθει.

Η κάμερα κατέγραψε ένα από τα πολυάριθμα, όπως καταγγέλλουν κάτοικοι, περιστατικά ζωοκλοπής από κτηνοτροφική μονάδα της περιοχής, με τους κτηνοτρόφους να ανησυχούν ιδιαίτερα, καθώς τα περιστατικά είναι συχνά.

Δεν μένουμε στις εικόνες που σοκάρουν για την συμπεριφορά στο ζώο. Αυτό είναι πλέον δουλειά του Εισαγγελέα της περιοχής. Άλλωστε έχουν προηγηθεί άλλες σκηνές με «θύμα» τον ανύποπτο άνθρωπο της περιοχής.

Έχει αναρωτηθεί ο κ. Χαρδαλιάς ποιος και που θα σφάξει, ποιος και που θα τεμαχίσει, ποιος και που θα παρασκευάσει το αρνί του video; Σε ποιες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας; Τους κινδύνους που απειλούν πλέον την δημόσια υγεία;

Κύριε Χαρδαλιά την ώρα που όλη η ελληνική κοινωνία, με εντολή σας στερήθηκε το οβελία του Πάσχα, για λόγους ασφαλείας, με ότι σήμαινε αυτό, είναι δυνατόν σήμερα η ελληνική Πολιτεία να μένει αδρανής σε φαινόμενα που ανατριαχιάζουν την κοινή γνώμη…

Οι κάτοικοι είναι αγανακτισμένοι και ζητούν «εδώ και τώρα» την απομάκρυνση της δομής. Ο εντοπισμός του νέου κρούσματος κορωνοϊού επιμένουν ότι δεν ελλοχεύει κινδύνους μόνο για τους ίδιους τους φιλοξενούμενους, αλλά έχει άμεσες επιπτώσεις σε όλη την τοπική κοινωνία.