Αμερικάνικα brands αντιμέτωπα με τη χρεοκοπία! Ο Σπαρτιάτης επιχειρηματίας που αντέχει!

23-05-2020 19:37   

ΚΟΣΜΟΣ. Είναι μια λίστα που τις τελευταίες μέρες όλο και μεγαλώνει. Περιλαμβάνει γνωστές αμερικανικές αλυσίδες πολυκαταστημάτων, όπως η Neiman Marcus και η J.C. Penney, αλλά και εταιρείες ένδυσης όπως η J. Crew και ο ανδρικός οίκος John Varvatos. Κοινό χαρακτηριστικό όλων εκείνων που βρίσκονται στη λίστα είναι η πρόσφατη αίτησή τους

για υπαγωγή σε καθεστώς χρεοκοπίας.

Αναμφίβολα, η χρονική στιγμή των αιτήσεων καθρεφτίζει τις σοβαρές συνέπειες της πανδημίας, όπως κλειστά καταστήματα και δραματικές μειώσεις τζίρου, μεταξύ άλλων. Όμως, στις περισσότερες περιπτώσεις, οι αιτήσεις για υπαγωγή σε καθεστώς χρεοκοπίας είναι μια δυσάρεστη εξέλιξη για εταιρείες που ήδη τα τελευταία χρόνια κατέβαλαν σημαντικές προσπάθειες για να προσαρμοστούν σ’ ένα καινούργιο εμπορικό περιβάλλον. Πριν ακόμα την επέλαση του Covid-19, πολλά γνωστά ονόματα της μόδας έπρεπε να αντιμετωπίσουν αλλαγές στην παγκόσμια ζήτηση και την καταναλωτική συμπεριφορά αλλά και την τεράστια ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Στο μεταξύ, στις περισσότερες περιπτώσεις, η αίτηση υπαγωγής σε καθεστώς χρεοκοπίας δεν συνεπάγεται με άμεση πτώχευση, αλλά με αναδιάρθρωση της εταιρείας ή την πώλησή της.

Στον οίκο John Varvatos, το ύψος των χρεών αγγίζει τα 140 εκ. δολάρια. Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα, το πλειοψηφικό πακέτο της εταιρείας που σήμερα ανήκει στη Lion Capital, αναμένεται να περάσει στα χέρια θυγατρικής της. Ο ιδρυτής του brand, John Varvatos – με ρίζες από τη Θεσσαλονίκη, τη Σπάρτη και την Αθήνα, ο σχεδιαστής γεννήθηκε και μεγάλωσε στην ελληνική κοινότητα του Ντιτρόιτ – αναμένεται να διατηρήσει τη θέση του chairman και chief creative officer.

Την ίδια στιγμή, η επιχειρηματική πίεση που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός οδηγεί πολλές ακόμα εταιρείες σε δύσκολες κινήσεις εν μέσω της συνεχιζόμενης κρίσης.

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ