ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Με βαρύτατες κατηγορίες, όπως η συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης για τη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου, κάθονται από στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Καλαμάτας 13 άτομα από Μεσσηνία, Αρκαδία και Λακωνία. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της Βίκυς Βατουλάκη στην εφημέριδα «Θάρρος» το κατηγορητήριο περιλαμβάνει κι άλλα δύο άτομα, τα οποία είναι φυγόδικα.

Όλοι οι κατηγορούμενοι στις απολογίες τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες της διακίνησης ναρκωτικών, με τους περισσότερους να δηλώνουν χρόνιοι τοξικομανείς και όχι έμποροι ναρκωτικών και καλλιεργητές χασισοφυτειών. Πέντε κατηγορούμενοι είναι προφυλακισμένοι, ενώ οι υπόλοιποι ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Έπειτα από σχεδόν ένα χρόνο παρακολούθησης, το Δεκέμβριο του 2018 το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας συνέλαβε 13 άτομα σε Μεσσηνία και Λακωνία. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών, είχαν διακινήσει ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος που υπερβαίνει τα 150.000 ευρώ, ενώ τους αποδίδουν την καλλιέργεια 3.219 δενδρυλλίων κάνναβης, που είχαν εντοπίσει το προηγούμενο διάστημα, και 2,1 κιλά χασίς.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις των αστυνομικών, οι κατηγορούμενοι προκειμένου να δυσχεραίνουν τον εντοπισμό τους από τις διωκτικές Αρχές, χρησιμοποιούσαν κατά τις μεταξύ τους συνομιλίες ειδική συνθηματική και κωδικοποιημένη ορολογία. Μάλιστα, όταν οι αστυνομικοί κατάλαβαν ότι ετοιμάζουν την παραλιακή φυτεία στο Βρωμονέρι, χρειάσθηκε να χρησιμοποιήσουν τεχνικά μέσα και ανάλυση δεδομένων από κεραίες κινητής τηλεφωνίας και γεωγραφικά στοιχεία παρουσίας, για να μπορέσουν να την εντοπίσουν.