ΛΑΚΩΝΙΑ. Ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης ενημερώνει για τις εκδηλώσεις μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από τους Τούρκους το έτος 1919. Φέτος θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 24 Μαΐου 2020 και είναι οι εξής:

Γενικός Σημαιοστολισμός Δημοσίων, Δημοτικών, Ιδιωτικών Καταστημάτων, Καταστημάτων Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου και κατοικιών από της ογδόης πρωινής ώρας μέχρι και της δύσης του ηλίου της 24ης Μαΐου.
Φωταγώγηση όλων των Δημόσιων και Ιδιωτικών Καταστημάτων της πόλης από τη δύση του ηλίου της 24ης Μαΐου μέχρι της πρωινές ώρες της επομένης .

Κυριακή ώρα 09.55 τέλος προσέλευσης των επισήμων στο Μητροπολιτικό Ναό και ώρα 10.00 Επιμνημόσυνη δέηση στο Μητροπολιτικό Ναό.

Μετά το τέλος της Επιμνημόσυνης δέησης θα γίνει ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και θα ακολουθήσει ομιλία από τον εκπρόσωπο του Συλλόγου Ποντίων Νομού Λακωνίας «Ο ΠΟΝΤΟΣ», κ. Θεοφάνη Λάζαρη.
Στις 10.30 είναι το προσέλευσης επισήμων στο κενοτάφιο του Λεωνίδα.

Επιμνημόσυνη δέηση.
Κατάθεση στεφάνων από τους κ.κ. 1)Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, 2)Εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων, 3)Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Λακωνίας, 4) Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, 5) Δήμαρχο Σπάρτης, 6) Δ/ντή της Αστυνομικής Δ/νσης Λακωνίας, 7) Εκπρόσωπο Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Λακωνίας 8) Εκπρόσωπο Λιμενικών Υπηρεσιών Λακωνίας 9) Εκπρόσωπο του Συλλόγου Ποντίων Λακωνίας «Ο ΠΟΝΤΟΣ»

Τήρηση ενός λεπτού σιγής προς τιμή και μνήμη των νεκρών.
Εθνικός Ύμνος.

Στις εκδηλώσεις θα παρευρεθεί και θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Ευστάθιος.

Λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι φετινές εκδηλώσεις θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και οι καταθέσεις στεφάνων θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.