ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΣΟΣ. Ένα νέο κρούσμα του κορονοϊού SARS-CoV-2 αναφέρθηκε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου την Τετάρτη 20 Μαΐου, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται σε 187.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, καταγράφεται ένα νέο κρούσμα του κορονοϊού SARS-CoV-2 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Για το οποίο έχει πραγματοποιηθεί ή είναι σε εξέλιξη επί του παρόντος ιχνηλάτηση επαφών και χορήγηση οδηγιών από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Κατόπιν τούτου το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό, ανέρχεται στην Περιφέρεια μας σε εκατόν ογδόντα επτά (187) και αναλυτικότερα:

ΠΕ Αργολίδας: έξι (6) και εκατόν πενήντα εννέα (159) δομής φιλοξενίας στο Δήμο Ερμιονίδας

ΠΕ Αρκαδίας: τρία (3)

ΠΕ Κορινθίας: επτά (7)

ΠΕ Λακωνίας: ένα (1)

ΠΕ Μεσσηνίας: έντεκα (11)

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι εκατόν δύο άνδρες (102) και ογδόντα πέντε γυναίκες (85).

Εκ των αναφερόμενων κρουσμάτων οκτώ (8) έχουν λάβει εξιτήριο μετά από νοσηλεία και δώδεκα (12) νοσηλεύονται έως σήμερα σε δημόσια νοσοκομεία. Ενας εκ των νοσηλευομένων εξήλθε από τη ΜΕΘ. Τα υπόλοιπα κρούσματα είναι προς το παρόν υπό παρακολούθηση (ανάλογα με την ημερομηνία έκθεσης) λαμβάνοντας συγκεκριμένες οδηγίες. Δύο συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους.