Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας: «Αν μιμηθούμε την μέλισσα έχουμε μόνον να κερδίσουμε!» (video)

Η μέλισσα απειλείται, οι μελισσοκόμοι δυσκολεύονται και ότι λάμπει δεν είναι… μέλι!21-05-2020 10:53   

ΛΑΚΩΝΙΑ. Η 20η Μαΐου γιορτάζεται κάθε χρόνο ως Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας, με απόφαση του ΟΗΕ, έπειτα από πρόταση της Ένωσης Σλοβένων Μελισσοκόμων, για να θυμίσουν στην παγκόσμια κοινή γνώμη τα οφέλη της μελισσών και των λοιπών επικονιαστών στον άνθρωπο, το περιβάλλον και τον πολιτισμό και να προωθηθούν δράσεις για την προστασία τους.

Η συνεισφορά της μέλισσας στην ανθρωπότητα και την επιβίωσή της είναι παγκοίνως αναγνωρισμένη. «Αν οι μέλισσες εξαφανιστούν, το ανθρώπινο είδος θα εξαφανιστεί μέσα σε τέσσερα χρόνια» φέρεται να έχει δηλώσει ο Αλβέρτος Αϊνστάιν.

To notospress.gr ζήτησε από έναν έμπειρο και προοδευτικό μελισσοκόμο – παραγωγό – τυποποιητή από την Σπάρτη να μιλήσει για τη μέλισσα αλλά και τα δεδομένα το 2020. Ο Βασίλης Λιναρδάκης, από το Εργαστήριό του στην Μαγούλα Σπάρτης, εξηγεί  πόσο ωφέλιμα είναι τα προϊόντα που προσφέρει η μέλισσα. Προειδοποιεί ότι κάποτε πρέπει να ασχοληθούμε με την μελισσοκομία πιο εξειδικευμένα και μας δείχνει την κοινωνία της μέλισσας…

Σύμφωνα με τη Διακυβερνητική Επιστημονική Επιτροπή του ΟΗΕ για τη Βιοποικιλότητα (IPBES), οι επικονιαστές έχουν μειωθεί έως και 3/4 στην Ευρώπη τα τελευταία 30 χρόνια. Παρόλο που η ακριβής αιτία για τη μείωση αυτή είναι ασαφής, πολλοί επιστήμονες επισημαίνουν ως αυτουργό την αύξηση των νεονικοτινοειδών παρασιτοκτόνων.

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ