ΣΠΑΡΤΗ. Η 18η Μαϊου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα των Μουσείων. Η Σπάρτη είναι μια από τις ξεχωριστές πόλεις του πλανήτη που διακρίνεται τόσο για την Ιστορία της. Ωστόσο είναι η πόλη που έχει άμεση ανάγκη από ένα νέο σύγχρονο Μουσείο για να στεγάσει την βαριά κληρονομιά της. Το notospress.gr τη Δευτέρα 18 Μαϊου ζήτησε από την πρώην αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας και περιφερειακή Σύμβουλο κ. Αδαμαντία Τζανετέα μια αναφορά – ενημέρωση για το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο, ένα έργο που φέρει την υπογραφή του Πέτρου Τατούλη.

Η κ. Τζανετέα, πρωτεργάτης αυτής της προοπτικής, με χαρά ανταποκρίθηκε και αναφέρθηκε στην ανάγκη τα Μουσεία να αποτελέσουν Φορείς Ανάπτυξης, Πολιτισμού και Συνεργασίας.

«Έχουμε δώσει μεγάλους αγώνες για το νέο Μουσείο Σπάρτης» θα πει η κ. Τζανετέα και θα προσθέσει ότι «παραδώσαμε έτοιμο Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό και εξασφαλίσαμε 2,7 εκατ.€, το κόστος της Μελέτης του νέου Μουσείου Σπάρτης». Η πρώην αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας τονίζει ωστόσο ότι «έχουν περάσει 10 μήνες και δεν ακούγεται λέξη για το νέο Μουσείο…» Μάλιστα καλεί, από την Σπάρτη, τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα να προχωρήσει το έργο δηλώνοντας παρούσα σε αυτή την προοπτική. Αναφέρει πως είναι χρήσιμη μια διαρκής κινητικότητα για το νέο Μουσείο, δεν θα επιτρέψει κανείς την απώλειά του και καταλήγει υπογραμμίζοντας ότι η κατασκευή και λειτουργία του «είναι απαίτηση του πολιτισμένου κόσμου και της Ιστορίας»