Ανοιχτές οι παραλίες της Πελοποννήσου με γαλάζιες σημαίες16-05-2020 19:32   

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Άνοιξαν από τις 8 το πρωί, σήμερα Σάββατο 16 Μαΐου, οι 515 οργανωμένες παραλίες που λειτουργούν στην Ελλάδα, η λειτουργία των οποίων διέπεται από αυστηρούς κανόνες και όρους, λόγω των μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης του ιού.
Εξ' αυτών 45 βρίσκονται στην Πελοπόννησο και είναι οι κάτωθι ανά Περιφερειακή Ενότητα.

Π.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ [6]
Δήμος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων: Λουτράκι 1, Λουτράκι 2, Πευκάκια-Άγιοι Θεόδωροι.
Δήμος Βέλου-Βόχας: Βραχάτι, Κοκκώνι
Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης: Ξυλόκαστρο-Πευκιάς

Π.Ε. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ [5]
Δήμος Ερμιονίδας: Πόρτο Χέλι/AKS Hinitsa Bay
Δήμος Ναυπλιέων: Καραθώνα, Κονδύλι, Πλάκα Τολό

Π.Ε. ΑΡΚΑΔΙΑΣ [4]
Δήμος Βόρειας Κυνουρίας: Άγιος Ανδρέας - Μύλος Ατσίγγανος
Καλλιστώ Ξηροπήγαδο

Π.Ε. ΛΑΚΩΝΙΑΣ [10]
Δήμος Μονεμβασιάς: Αρχάγγελος, Μεγάλη Άμμος, Μονεμβασιά, Νεάπολη,
Πλύτρα – Παχιάμμος, Πορί, Τηγάνια
Δήμος Ανατολικής Μάνης: Γύθειο 2/ Σελινίτσα, Μαυροβούνι 2, Σκουτάρι

Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ [6]
Δήμος Καλαμάτας: Ανατολική Καλαμάτα 1/Ανάσταση Ανατολική Καλαμάτα 2-Τέρμα Ναυαρίνου, Βέργα- Αλμυρός Μικρή Μαντίνεια
Δήμος Μεσσήνης: Μπούκα
Δήμος Τριφυλίας: Dunes Beach-Costa Navarino

Π.Ε. ΗΛΕΙΑΣ [8]
Δήμος Πύργου: Σκαφιδιά/Aldemar
Δήμος Ήλιδας: Κουρούτα
Δήμος Πηνειού: Αρκούδι Βαρθολομιό Γλύφα
Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Κάστρο-Χρυσή Ακτή 2/Robinson Club Kyllini Beach Λουτρά Κυλλήνης 1/ Grecotel Olympia Riviera Oasis Λουτρά Κυλλήνης 2/Grecotel Olympia Riviera Thalasso

Π.Ε. ΑΧΑΪΑΣ [6]
Δήμος Δυτικής Αχαΐας: Καλογριά/Kalogria Beach Λακκόπετρα/Lakopetra Beach Νιφορέικα, Τηγάνια
Δήμος Αιγιαλείας: Αλυκή Διγελιώτικα

Στις ελεγχόμενες ως προς την είσοδο οργανωμένες παραλίες, ο μέγιστος αριθμός λουόμενων είναι τα 40 άτομα ανά 1.000 τ.μ., και είναι υποχρεωτική η καταγραφή του αριθμού των παρευρισκόμενων.

Όσον αφορά στην απόσταση ανάμεσα στις ομπρέλες, η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των αξόνων των ομπρελών, ορίζεται στα 4 μέτρα, ενώ ορίζεται και η ελάχιστη απόσταση ενός μέτρου μεταξύ της περιμέτρου του σκιάστρου των δύο ομπρελών.

Σχετικά με τις ξαπλώστρες, επιτρέπονται μέχρι 2 ξαπλώστρες ανά ομπρέλα, με εξαίρεση τις οικογένειες με ανήλικα τέκνα. Επιπλέον, δύο ξαπλώστρες που βρίσκονται σε διαφορετικές ομπρέλες, πρέπει να απέχουν η μία από την άλλη τουλάχιστον 1,5 μέτρο.

Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος ήτοι, κυλικεία, αναψυκτήρια, καφέ μπαρ, λειτουργούν αποκλειστικά με διάθεση προϊόντων σε πακέτο take away. Τα προϊόντα τους πωλούνται μόνο συσκευασμένα και απαγορεύεται η παρασκευή τους στο χώρο. Επίσης, απαγορεύεται η διάθεση και πώληση αλκοολούχων ποτών.

Επιπλέον, δεν επιτρέπεται η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στο χώρο λειτουργίας του καταστήματος. Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πελατών που περιμένουν να εξυπηρετηθούν, ορίζεται στο 1,5 μέτρο, ενώ υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας από τους εργαζομένους. Στα σημεία αυτά απαγορεύεται το delivery.

Σχετικά με την τήρηση των κανόνων υγιεινής, το προσωπικό των οργανωμένων παραλιών υποχρεούται να απολυμαίνει τις ξαπλώστρες- καρέκλες μετά από κάθε πελάτη, ενώ στην ξαπλώστρα τοποθετείται υποχρεωτικά πετσέτα με ευθύνη του λουόμενου. Το προσωπικό υποχρεούται επίσης, να απολυμαίνει τακτικά τις εγκαταστάσεις υγιεινής, αναρτώντας σχετικό πρόγραμμα το οποίο και θα επιδεικνύεται σε περίπτωση ελέγχου.

Τέλος, απαγορεύεται η ομαδική άθληση με σωματική επαφή. Υπενθυμίζεται ότι για την προστασία της Δημόσιας Υγείας, είναι απαραίτητο στις παραλίες να τηρούνται οι αναγκαίες αποστάσεις, να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός και να τηρούνται απαρέγκλιτα όλοι οι κανόνες υγιεινής.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το τελευταίο νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας Εκσυχρονισμός του Θεσμικού Πλαισίου για τις θαλάσσια ενδομεταφορές οι αρμοδιότητες αστυνόμευσης στον αιγιαλό και παραλία ασκείται από την Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ).

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ