ΔΑΦΝΙ. Προ ημερών κάτοικοι του Δαφνίου διαμαρτυρήθηκαν μέσω του notospress.gr για διακοπή στην υδροδότηση χωρίς προειδοποίηση. Ο Δήμος Ευρώτα απάντησε ότι η διακοπή νερού οφειλόταν σε αντίστοιχη διακοπή ρεύματος λόγω εργασιών για το δίκτυο υψηλής τάσης. Μάλιστα τόσο ο Δήμος όσο και ο πρόεδρος Τοπικού ανέφεραν ότι η διακοπή στην υδροδότηση είναι αναπόφευκτη όταν διακόπτεται το ρεύμα.

Σήμερα όμως οι κάτοικοι επανέρχονται και αναφέρουν νέα διακοπή: «Μόλις χθες μας λέγατε ότι δεν ευθύνεστε και ότι είχατε ενημερώσει τον κόσμο κλπ για την διακοπή του νερού στις 14/5 στο χωριό μας και ότι η επόμενη διακοπή θα ήταν την Κυριακή 17/5.
Θα μας εξηγήσετε λοιπόν που οφείλεται η σημερινή διακοπή νερού 16/5 από το πρωί και χωρίς να ξέρουμε πότε θα έρθει εν μέσω πανδημίας και με επερχόμενο καύσωνα;
Μπορεί να φταίνε τ’ άστρα;
Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι σημερινό κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια και αντί να προσπαθείτε να αποποιηθείτε των ευθυνών σας ΔΩΣΤΕ ΛΥΣΗ».

Σε κάθε περίπτωση οι αρμόδιοι πρέπει να καταλάβουν ότι σε εποχή υγειονομικής κρίσης και εν μέσω καύσωνα δεν μπορεί να μένουν χωρίς νερό τα χωριά. Μάλιστα σε περίπτωση που και η νέα διακοπή οφείλεται στην ΔΕΔΔΗΕ είναι απαράδεκτο. Δεν μπορεί για την τέλεση ενός έργου να στερείται μια περιοχή το νερό, ειδικά σε μέρες καύσωνα. Ας ηλεκτροδοτήσει με τι γεννήτριες που διαθέτει η ΔΕΔΔΗΕ τα υδραγωγεία, εφ’οσον θέλει να επισπεύσει την εργολαβία της.