ΠΑΤΡΑ. Με ερώτησή του προς τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Κ. Καραμναλή ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κ. Βελόπουλος παρεμβαίνει για το έργο της σιδηροδρομικής γραμμής στην Πάτρα.

«Υπογειοποιημένη κατασκευή της νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής αιτείται ο Δήμος Πατρέων»

«Κύριε Υπουργέ, ο Δήμος Πατρέων, εξ ονόματος του Δημοτικού Συμβουλίου, απέστειλε επιστολή στον Πρωθυπουργό, επισημαίνοντας την ανάγκη για υπογειοποιημένη κατασκευή της νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής, η οποία θα διέρχεται μέσω της πόλης των Πατρών. Στην προτεινόμενη υπογειοποιημένη κατασκευή, από το Ρίο έως τον Αγ. Διονύσιο, δύνανται να κινούνται και οι συρμοί του Προαστιακού. Στην δε υπερκείμενη επιφάνεια, άνωθεν της υπογειοποιημένης σιδηροδρομικής γραμμής, προτείνεται να δημιουργηθεί γραμμικό

πάρκο, που θα αναπλάσει όλη την περιοχή, με ποδηλατόδρομο, διαδρομές πεζών, πράσινο κλπ. Αιφνιδιαστικά, δε, επίσης τον Ιανουάριο του 2020, πάντοτε με βάση την ως άνω επιστολή, διεκόπη η λειτουργία του Προαστιακού, πράγμα που επηρέασε τη μετακίνηση χιλιάδων επιβατών από και προς το Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεσθε να αποδεχτείτε την πρόταση του Δήμου Πατρέων και να ανακαλέσετε την δρομολόγηση του υπάρχοντος σχεδιασμού, που αφορά σε επιφανειακή διέλευση της νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής, υπέρ της υιοθέτησης της πρότασης για υπογειοποίηση της τελευταίας;»