ΛΑΚΩΝΙΑ. Μια πραγματικά διαφορετική τηλεδιάσκεψη είχε την Πέμπτη, 14 Μαίου, ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Αραχωβίτης με Λάκωνες φοιτητές που σπουδάζουν στα δημόσια πανεπιστήμια όλης της Ελλάδας, αλλά και του εξωτερικού. Μια τηλεδιάσκεψη που διήρκησε περισσότερο από δύο ώρες.

Ο βουλευτής συζήτησε με τα παιδιά την προσαρμογή τους αλλά και την προσαρμογή των σχολών τους και των καθηγητών τους στην εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση, μέσα στις καινούριες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία. Οι φοιτητές συμμερίζονται την οικονομική κατάσταση των γoνιών τους και εξέφρασαν την αγωνία τους για τα ενοίκια στους τόπους σπουδών τους. Συζητήθηκε επίσης το ζήτημα της εξέτασης των μαθημάτων και οι πιθανοί τρόποι ώστε να μην μείνουν πίσω σε μαθήματα και εργαστήρια.

Συζητήσαν επίσης, πώς πέρασαν αυτές τις ημέρες με κλειστά τα καφέ και την εστίαση και υπό συνθήκες καραντίνας και περιορισμού.
Στη συνέχεια, η συζήτηση «άνοιξε» και σε ευρύτερα ζητήματα παιδείας, οικονομίας, περιβάλλοντος, με τους εκκολαπτόμενους επιστήμονες του τόπου να διατυπώνουν θέσεις με αξιοθαύμαστη ωριμότητα.

«Τους ευχαριστώ όλες και όλους για το μπόλιασμα με τις ιδέες και τις ανησυχίες της ηλικίας τους» υπογράμμισε κλείνοντας τη τηλεδιάσκεψη ο κ. Αραχωβίτης.