ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Θετική εικόνα παρουσιάζουν και στις πέντε περιφερειακές ενότητες της Πελοποννήσου τα αρδευτικά έργα που απασχολούν πολλά χρόνια τους παραγωγούς των περιοχών.

Στην Αργολίδα επιβεβαιώθηκε ότι θα γίνει το έργο της σύνδεσης του Ανάβαλου με την Ερμιονίδα για την ύδρευση και την άρδευση της περιοχής και από εδώ και πέρα αναμένεται μέχρι το καλοκαίρι του 2021 να έχει εγκατασταθεί ο εργολάβος. Για το έργο αυτό, που θα δώσει πολλές λύσεις, λόγω της έντονης υφαλμύρωσης των υδάτων της περιοχής, έχουν εκφραστεί από την αντιπολίτευση ερωτήματα ως προς το κόστος λειτουργίας του όταν ολοκληρωθεί.

Παράλληλη πορεία ακολουθεί και το αρδευτικό δίκτυο της Τάκας στην Περιφερειακή Ενότητα της Αρκαδίας. Μέχρι τώρα λειτουργεί κυρίως σαν ταμιευτήρας, αλλά όταν ολοκληρωθούν τα αρδευτικά δίκτυα θα απογειώσει την περιοχή για όλες τις καλλιέργειες.

Χαρακτηριστικό των φιλοδοξιών που υπάρχουν για το έργο είναι και ο σχεδιασμός που γίνεται, ώστε να είναι ένας χώρος που θα χρησιμοποιείται από τους πολίτες και για περιπάτους. Η περιφέρεια, μάλιστα, ανακοίνωσε ότι σε πρώτη φάση έχουν εξασφαλιστεί 4.000 νεαρά φυτά για την περιοχή της Τάκας για άμεση φύτευση και θα ακολουθήσουν και άλλα.

Το μεγάλο έργο που αφορά το φράγμα της Κελεφίνας στη Λακωνία φαίνεται ότι θα γίνει πραγματικότητα και ο ανάδοχος αναμένεται μέσα στο καλοκαίρι. Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούνιο του 2019, ο τότε υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρος Αραχωβίτης, είχε ανακοινώσει την έγκριση 24 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση του έργου.

Ικανοποιητικά, επίσης, προχωρά και το έργο του Ασωπού στην Κορινθία, που έχει ξεπεράσει όλα τα προβλήματα και θα μπορέσει με την ολοκλήρωσή του να καλύψει τις ανάγκες της περιοχής.

Τέλος, θετική εικόνα υπάρχει και για το φράγμα στα Φιλιατρά, αφού από την περιφέρεια εκφράζεται η αισιοδοξία ότι μέσα στο καλοκαίρι θα εγκατασταθεί εργολάβος για τα δίκτυα.

Πηγή: ypaithros.gr