ΚΑΡΥΕΣ.

Η αναγέννηση παλαιών μονοπατιών στον Πάρνωνα

ΚΑΡΥΕΣ. Με τις σηματοδοτημένες πεζοπορικές και ποδηλατικές διαδρομές που δημιουργεί η TERRAIN στο δυτικό μέρος του βουνού γύρω από το χωριό Καρυές Λακωνίας και τα αναρριχητικά πεδία που δημιουργεί ο Aris Theodoropoulos και η ομάδα του στην ανατολική πλευρά κοντά στο Λεωνίδιο, ο πανέμορφος και καταπράσινος Πάρνωνας σύντομα θα αποτελεί έναν από τους κορυφαίους προορισμούς για αθλητικό τουρισμό αναψυχής στην Ελλάδα.

Τα μονοπάτια του δικτύου Caryatides Trails είναι τα πρώτα στην Ελλάδα που σηματοδοτούνται με ξύλινους πασσάλους Niangon με τρία στρώματα εμποτισμού με προστατευτικό βερνίκι σε όλη τους την επιφάνεια και δύο στρώσεις ασφαλτικού μονωτικού στη βάση των πασσάλων για απόλυτη προστασία από την υγρασία του εδάφους.

Το δεντράκι

Η μικρή γκορτσιά! Φύτρωσε στη μέση του μονοπατιού, αλλά οι εργάτες τη λυπήθηκαν - όπως και όλα τα δέντρα του δάσους - και δεν την έκοψαν. Την κλάδεψαν λίγο, και της έφτιαξαν ένα προστατευτικό τειχάκι με μεγάλες πέτρες. Θα μεγαλώσει, θα ομορφύνει το τοπίο, θα προσφέρει τη σκιά της στους πεζοπόρους. — στην τοποθεσία Αραχωβα Λακωνιας - Καρυές.