ΕΛΛΑΔΑ. Kάθε άνθρωπος χρειάζεται κάποιον χώρο για να ξεκουραστεί, να ηρεμήσει και να διασκεδάσει. Αυτός ο χώρος δεν μπορεί να περιοριστεί στα πλαίσια μόνο του σπιτιού. Έτσι και τα παιδιά χρειάζονται κάποια μέρη όπου θα συναντιούνται για να παίζουν με τους φίλους τους. Συνήθως προτιμούν παιδότοπους, παιδικές χαρές και πάρκα. Πόσο εύκολο είναι όμως για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες να χαρούν το παιχνίδι σε χώρους που δεν είναι κατάλληλα διαμορφωμένοι γι΄ αυτά; Ευτυχώς και στην Ελλάδα υπάρχουν παιδικές χαρές που είναι για παιδιά ΑμεΑ.

Πρώτη πιστοποιημένη και για ΑμεΑ παιδική χαρά στην Κόρινθο

Η πρώτη πιστοποιημένη και για ΑμεΑ παιδική χαρά βρίσκεται επί της Γεωργίου Παπανδρέου, πλησίον του Ειδικού Σχολείου Κορίνθου. Αποτελεί νέα κατασκευή υψηλών προδιαγραφών ασφαλείας. Έγινε χρήση σύγχρονων υλικών και φέρει την πιστοποίηση της TUV HELLAS.


Πρότυπη Παιδική Χαρά Αμυμώνης

Η πρότυπη παιδική χαρά της Αμυμώνης έχει ανοίξει τις πύλες της στο Ελληνικό και περιμένει τα παιδιά όλου του κόσμου. Έχοντας υπέροχα χρώματα και ακόμη πιο ωραίες εγκαταστάσεις σε κάνει να θέλεις να παίξεις κι εσύ… κι ας είσαι «μεγάλος». Κατασκευασμένη με ειδικές προδιαγραφές, αποτελεί ένα περιβάλλον ασφαλές και προσεχτικά μελετημένο, εξουδετερώνοντας οποιαδήποτε αίσθηση περιθωριοποίησης και αποκλεισμού για τα παιδιά μας, το οποίο δίνει τη δυνατότητα εφαρμογής προγραμμάτων κοινωνικής ένταξης, συναισθηματικής ανάπτυξης και καλλιέργειας βασικών δεξιοτήτων. Διαθέτει όργανα, χλοοτάπητα και μεταλλική περίφραξη.

Παιδική χαρά ΑμεΑ στην Κηφισιά

Στο καταπράσινο περιβάλλον της πλατείας Ηρώων Πολυτεχνείου στην Κηφισιά τα παιδιά με αναπηρίες μπορούν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες για αλληλεπίδραση και παιχνίδι. Ο χώρος περιλαμβάνει ειδικά πολυόργανα που μπορούν να προσφέρουν στα παιδιά την ευκαιρία να αθληθούν. Φέρει πινακίδα με το σήμα καταλληλότητας του Υπουργείου Εσωτερικών, έχοντας όργανα και εγκαταστάσεις σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα (ΕΝ) και τη ισχύουσα νομοθεσία. Εκτός από όργανα που διαθέτει η παιδική χαρά, ώστε να μπορούν τα παιδιά εκεί να παίξουν με ασφάλεια, υπάρχει και καφετέρια.

Παιδική Χαρά για ΑμεΑ στη Χαλκίδα

Η πρώτη παιδική χαρά για παιδιά με ειδικές ανάγκες στην πόλη της Χαλκίδας βρίσκεται στο Αθλητικό Κέντρο “Θεόδωρος Κουμπιάς”, κοντά στην περιοχή Καμάρες. Περιλαμβάνει ειδικά πολυόργανα και διαδραστικό πίνακα, τα οποία προσφέρουν τη δυνατότητα στα παιδιά να απασχοληθούν δημιουργικά. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Χαλκιδέων, Χρήστο Παγώνη, το έργο έγινε με χρήματα του δήμου και κατασκευάστηκε από το Τμήμα Εκτέλεσης Έργων Αυτεπιστασίας για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες.

Παιδική χαρά για ΑμεΑ στη Λάρισα

Ο δήμος Λαρισαίων έχει την πρώτη παιδική χαρά αποκλειστικά για ΑμεΑ στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο της πόλης. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα σχολεία ειδικής αγωγής στη χώρα. Η πρώτη παιδική χαρά για ΑμεΑ βρίσκεται στη συνοικία της Νεάπολης. Μάλιστα, τις απογευματινές ώρες στο συγκεκριμένο κτίριο λειτουργεί Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά με ειδικές ικανότητες.