Αυτοψία Νίκα, Μαλτέζου και Κωστούρου στην «προστατευόμενη» λιμνοθάλασσα Βιβαρίου!12-05-2020 12:43   

ΝΑΥΠΛΙΟ. Η Λιμνοθάλασσα Βιβαρίου έχει κηρυχθεί προστατευόμενη περιοχή, εξαιτίας του μεγάλου οικολογικού ενδιαφέροντος που παρουσιάζει. Έχει χιλιάδες ψάρια και πολλά σπάνια είδη πουλιών, όπως ερωδιοί, κορμοράνοι, αλκυόνες, κύκνους και πάπιες. Σήμερα ο χώρος που περιβάλλει τη λιμνοθάλασσα είναι εγκαταλελειμμένος, χωρίς περίφραξη, το κτίριο που βρίσκεται στο χώρο είναι υπό κατάρρευση, οι τσιμεντένιες κατασκευές που βρίσκονται εντός της θάλασσας είναι ετοιμόρροπες από τη διάβρωση του σκυροδέματος και του σιδηρού οπλισμού και αποτελεί εστία μόλυνσης και χώρο άκρως επικίνδυνο για τους δημότες που καθημερινά μπορούν να διέρχονται στην αφύλαχτη περιοχή.
Ο Δήμος Ναυπλιέων όπως αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση απευθυνθήκαμε σε ότα ακουόντων και συγκεκριμένα του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα και του Αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Μαλτέζου.
Όπως τονίζει ο δήμαρχος κ. Κωστούρος «αιτηθήκαμε την παραχώρηση της περιοχής της λιμνοθάλασσας στο Δήμο Ναυπλιέων με την προοπτική της μελέτης, ανάδειξης κι αξιοποίησης της περιοχής, από την πλευρά του οικολογικού και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος αλλά και από την πλευρά της αναψυχής. Μετά το αίτημα μας, άμεσα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας επισκέφθηκε την περιοχή μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Ιωάννη Μαλτέζο και πραγματοποιήσαμε συνάντηση, όπου και πάλι τους μετέφερα το αίτημα δια ζώσης για την παραχώρηση, αξιοποίηση και εκμετάλλευση της λιμνοθάλασσας του Βιβαρίου. Ο κ. Νίκας έμεινε εντυπωσιασμένος από το τοπίο που αντίκρυσε και μου εξέφρασε την άποψη ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου αλλά και ο ίδιος προσωπικά θα ταχθεί υπέρ του αιτήματος του Δήμου Ναυπλιέων».

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ