Μητροπολίτης Κορίνθου : «Αντέξαμε την πίεση από μισαλλόδοξους «ζηλωτές» για δήθεν προδοσία και ολιγοπιστία»12-05-2020 07:10   

ΚΟΡΙΝΘΟΣ. «Κεκλεισμένων των θυρών» του Καθεδρικού Ι. Ναού του Απ. Παύλου στην Κόρινθο, λειτούργησε την Κυριακή του Παραλύτου, 10 Μαΐου 2020, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος.

Λίγο πριν την απόλυση της Θ. Λειτουργίας ο Μητροπολίτης διάβασε, ευχές υπέρ υγείας του σύμπαντος κόσμου.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας, και αφού ο Σεβασμιώτατος είχε απαμφιεσθεί, οι θύρες του Ι. Ναού άνοιξαν για να εισέλθουν σταδιακά πιστοί για κατ’ ιδίαν προσευχή, τηρώντας φυσικά τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Τόνισε δε ότι «όλο αυτό το διάστημα, κατά το οποίο οι Εκκλησίες μας έμειναν κλειστές, δεν το πράξαμε «ελαφρά τη καρδία» αλλά με πόνο αβάσταχτο και θλίψη βαριά. Αντέξαμε όχι μόνο την οδύνη της στέρησης των Πιστών από την συμμετοχή τους στην Θεία Λατρεία, αλλά και την πίεση που μας ασκήθηκε από μισαλλόδοξους «ζηλωτές» για δήθεν προδοσία και ολιγοπιστία και όλα αυτά προκειμένου να διασφαλισθεί το δώρο του Θεού, η ανθρώπινη ζωή! Πόσο εύστοχα έθεσε ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος στο μήνυμα Του ότι «Αυτό που κινδυνεύει δεν είναι η πίστη, αλλά οι πιστοί» καθώς τα 2.000 και πλέον χρόνια της Χριστιανοσύνης έχουν αποδείξει επανειλημμένα και περίτρανα ότι για τα της Πίστεως πάντοτε «Έχει ο Θεός»!»

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ