ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, κηρύχθηκε ο Δήμος, με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου. Η εν λόγω απόφαση έχει ισχύ έως το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020, ενώ μετά την παρέλευση της ημερομηνίας αυτής θα γίνει άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, χωρίς την έκδοση νέου εγγράφου.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος ανέφερε για το θέμα: «Προκειμένου να μην αντιμετωπιστούν προβλήματα που σχετίζονται με τη διαχείριση των απορριμμάτων, επιλέξαμε να αιτηθούμε την κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ώστε να δοθεί η δυνατότητα δημιουργίας ζωνών και υποδομών για την προσωρινή αποθήκευση του αδρανούς δεματοποιημένου υπολείμματος στο χώρο που πραγματοποιείται η προσωρινή διαχείριση. Τονίζεται ότι έχουμε ζητήσει, σε διαφορετική περίπτωση, από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, να υποδείξει στο Δήμο, το χώρο που θα γίνει η μεταφορά του υπολείμματος ή να δοθεί η δυνατότητα προσωρινής αποθήκευσης (έως την έναρξη της κεντρικής διαχείρισης) εντός του αποκατεστημένου ΧΑΔΑ. Είναι ξεκάθαρο, πλέον, ότι όσο καθυστερεί η ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων στην Πελοπόννησο, διαδικασία που βρίσκεται στην τελική ευθεία με ΣΔΙΤ, τα προβλήματα θα μεγαλώνουν».

Τονίζεται ότι για το θέμα υπήρξε ενημέρωση των επικεφαλής των παρατάξεων του Δ.Σ., ενώ ο Δήμαρχος έχει προγραμματισμένη για Τρίτη 12 Μαΐου 2020, συνάντηση στην Αθήνα, με τον Γ.Γ. Διαχείρισης Αποβλήτων.