ΑΡΓΟΛΙΔΑ. Η σύλληψη τριών γυναικών στο Παναρήτι Ναυπλίου για κλοπή τριών τόνων πορτοκαλιών αποτελεί ακόμα ένα επεισόδιο στο σήριαλ που ταλαιπωρεί τα τελευταία χρόνια τους παραγωγούς στην Αργολίδα. Ο προβληματισμός πλέον είναι έντονος και όλοι αναζητούν λύσεις, καθώς το φαινόμενο των κλοπών έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

«Όλος ο αργολικός κάμπος είναι εκτεθειμένος και δεν μπορούμε να βρούμε μία ριζική λύση», εξηγεί ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ήρας, Χάρης Μακρής. «Πορτοκάλια, βερίκοκα και μετασχηματιστές βρίσκονται στο επίκεντρο των κλοπών και κανείς δεν γνωρίζει με ποιον τρόπο να προστατέψει την περιουσία του. Την περασμένη χρονιά, παραγωγοί βερίκοκου για να προστατευθούν πήραν ιδιωτική εταιρεία ασφαλείας και εκεί κάτι έγινε, αλλά δεν είναι δυνατόν να προχωρήσουμε έτσι», σημειώνει.

Από την άλλη πλευρά, η παραγωγός Σοφία Καραμάνου υπογραμμίζει: «Δεν είναι οι κλέφτες το πρόβλημα, αλλά οι κλεπταποδόχοι. Πού πάνε όλα αυτά τα πορτοκάλια που κλέβουν; Το πρόβλημα δεν το λύνουν ούτε οι συναγερμοί ούτε οι επιμέρους λύσεις φύλαξης. Σε ένα από τα κτήματα που έχω, έκοψα πέρσι 27 τόνους πορτοκάλια και φέτος μόνο 7! Αν δεν αναζητηθούν οι κλεπταποδόχοι, θα έχουμε θέμα. Είναι επικίνδυνη για την κοινωνία η παράταση αυτής της κατάστασης, γιατί
κάποια στιγμή μπορεί να γίνει μεγάλο κακό».

Πηγή: ypaithros.gr